Adrian Porumboiu, finantatorul lui FC Vaslui, l-a atacat dur pe Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, ieri, dupa ce a fost audiat la DNA de catre procurorii anticoruptie in legatura cu scandalul motivarilor financiare ale echipelor di
Adrian Porumboiu, finantatorul lui FC Vaslui, l-a atacat dur pe Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, ieri, dupa ce a fost audiat la DNA de catre procurorii anticoruptie in legatura cu scandalul motivarilor financiare ale echipelor din Divizia A. "Pierd vremea cu <<nea' Puscarie>> asta!", a spus Porumboiu la iesirea din sediul DNA. Porumboiu a fost chemat de procurorii anticoruptie dupa ce Iacov a prezentat la DNA inregistrari ale unor convorbiri telefonice efectuate inaintea meciului de sambata trecuta, dintre FC National si Pandurii Tg. Jiu (scor 3-2). Oficialul clubului "bancar" sustine ca a fost sunat de Porumboiu, care i-a promis bani pentru ca FC National sa castige meciul cu Pandurii, echipa aflata in lupta pentru evitarea retrogradarii din Divizia A cu FC Vaslui. La iesirea din sediul DNA, unde a stat circa o ora si 45 de minute, finantatorul vasluian a precizat ca nu exista probe care sa dovedeasca faptul ca a facut ceva ilegal. "Procurorii m-au intrebat despre ce s-a intamplat la jocul respectiv si despre ce a aparut in presa. Am discutat despre provocarile unui presedinte de club care a vrut sa obtina cat mai mult dintr-un joc de fotbal si e grav ca, din ce a vrut sa obtina el, din partea Vasluiului nu a obtinut nimic, decat o declaratie la DNA. Nu exista niciun fel de probe. Sunt doar franturi din vreo 15 convorbiri telefonice, doar ceea ce i-a convenit lui. Nu este nimic care sa incrimineze clubul din Vaslui sau pe mine. Pierd timpul pe la DNA pentru ca ma terfeleste <<nea' Puscarie>> asta!", a spus vasluianul.
"E suparat ca a castigat meciul!"
Porumboiu considera ca Iacov nu are dreptul sa discute de moralitate, deoarece vine din "zona penalului". "Oameni ca el fac mult rau fotbalului romanesc. Vin din zona penalului, au condamnari. Iacov nu are nici un drept sa vorbeasca de moralitate. El a fost condamnat si daca oameni ca Iacov vor sa curete fotbalul romanesc, cred ca voi vedea cat de curand ca Fane Spoitoru va rezolva coruptia din Romania! Sunt ferm convins ca puscaria va salva fotbalul romanesc", a precizat omul de afaceri din Vaslui. Porumboiu este de parere ca oficialul de la FC National este suparat ca echipa pe care o conduce a castigat jocul cu Pandurii. "Eu cred ca el e suparat foarte tare ca FC National a castigat jocul. Daca pierdea cu Pandurii, eu va spun ca nu mai era niciun scandal. Practic, Iacov a reclamat la DNA supararea din el ca a castigat meciul cu Pandurii. Ataca pe toata lumea. Mai lipseste sa se ia de presedintele Romaniei, dupa aceea de UE si NATO", a spus Porumboiu.
"Sa se duca la inchisoare!"
Oficialul vasluian crede ca Iacov ar fi trebuit sa anunte un procuror imediat ce a primit banii de la Petrosani, daca dorea sa fie corect. "Eu cred ca Iacov avea si are probleme financiare. A vrut sa scoata cat mai mult din acest joc si nu a reusit sa scoata. Mie mi-a cerut insistent bani si e bine ca mi-am dat seama cu cine am de-a face. M-a sunat cu 70 minute inainte de joc, sa-mi ceara bani. Daca vroia sa fie corect, trebuia sa anunte un procuror imediat ce a primit banii de la Petrosani", a declarat Iacov. Porumboiu este convins ca va fi avantajat in cazul in care se vor face publice convorbirile telefonice avute cu Iacov. "Convorbirile mele telefonice cu Iacov, daca vor fi facute publice, m-ar avantaja. Iacov va trebui sa sa faca cale intoarsa de acolo de unde trebuia sa se duca si sa faca inchisoare, pentru ca este condamnat. E un terchea-berchea, e de doua luni in fotbalul romanesc si improasca cu noroi in toata lumea. Ce fel de oameni sunt cei care, cand discuti cu ei, te inregistreaza?!", a spus Porumboiu. Iacov a declarat, la finalul partidei cu Pandurii, ca gruparii pe care o conduce i s-a oferit suma de 60.000 de dolari pentru a invinge echipa gorjeana. Iacov a subliniat ca acesti bani au fost promisi de oficiali ai cluburilor cu care Pandurii se afla in lupta pentru evitarea retrogradarii, FC Vaslui si Jiul Petrosani. (MIG)
Steaua amenintata de Vaslui
Adrian Porumboiu a declarat ieri ca gruparea pe care o patroneaza nu va ceda in fata Stelei, in meciul din ultima etapa a Diviziei A, in care s-ar putea decide campioana Romaniei. "In o mie de ani nu va da Vasluiul meciul Stelei! Vasluiul nu e la caruta vreunui club mare din Bucuresti. E greu sa nu fii, dar noi rezistam. Daca se va gasi vreun ticalos in echipa care sa faca asa ceva, vom vedea! Dar eu cred in Rednic si toata lumea sa fie sigura ca se va juca pe teren cu Steaua", a spus Porumboiu. Acesta a precizat ca nu este convins ca Rednic va pregati pe Dinamo in sezonul viitor. "Nu stiu daca Rednic va fi la Dinamo. Cand va semna la Dinamo, vom discuta. Orice fel de speculatii cu trecerea lui Rednic la Dinamo si o infrangere in fata Stelei a Vasluiului nu au legatura cu mine", a spus omul de afaceri din Vaslui. Porumboiu considera ca Dinamo a gresit facand publice negocierile cu Rednic. "E o greseala din partea lui Dinamo. Nu trebuia, cu doua etape inainte de finalul campionatului, sa faca publice aceste lucruri. Se nasc fel de fel de speculatii si nu e bine", a adaugat Porumboiu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.