Grupul media german Bertelsmann, cel mai mare din Europa, va achizitiona, contra 4,5 miliarde de euro, 25% din titlurile proprii, detinute de Albert Frere, pentru a evita listarea la Bursa a companiei, transmite Reuters. Bertelsmann va prelua partic
Grupul media german Bertelsmann, cel mai mare din Europa, va achizitiona, contra 4,5 miliarde de euro, 25% din titlurile proprii, detinute de Albert Frere, pentru a evita listarea la Bursa a companiei, transmite Reuters. Bertelsmann va prelua participatia de la Groupe Bruxelles Lambert (GBL), vehiculul investitional detinut de Frere, cel mai bogat om din Belgia, care intentiona sa lanseze o oferta publica initiala pentru pachetul de 25% din actiuni. Familia Mohn, care controleaza grupul media, urmareste ca Bertelsmann sa ramana o companie privata. Participatia detinuta de Frere a fost evaluata la aproximativ 4 miliarde de euro, pe baza unei comparatii cu alte grupuri media. Rascumpararea titlurilor va fi finantata prin credite contractate de la mai multe banci, un procentaj semnificativ al imprumuturilor urmand sa fie restitut in urmatoarele 12-18 luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.