Cercetatorii olandezi au creat un asistent virtual pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si nu au destula vointa sau se simt jenati sa apeleze la ajutor profesional, transmite Reuters. Acest "antrenor virtual" ofera fumatorului care dores
Cercetatorii olandezi au creat un asistent virtual pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si nu au destula vointa sau se simt jenati sa apeleze la ajutor profesional, transmite Reuters. Acest "antrenor virtual" ofera fumatorului care doreste sa renunte la tigari asistenta non-stop. Aparati de anonimatul oferit de Internet, fumatorii se pot inregistra pe un website special creat pentru a adresa intrebari sau pentru a face confesiuni. "Antrenorul virtual", creat de Betsy van Dijk si cercetatorii de la Universitatea din Twente, Enschede, si de grupul care militeaza impotriva fumatului Stivoro, va oferi sfaturi si ii va incuraja pe fumatori permanent. Conceptul a fost folosit deja cu succes in Statele Unite pentru a-i incuraja pe oamenii in varsta sa faca mai multe exercitii fizice. Daca si acest "antrenor virtual" va avea succes, cercetatorii vor pune la punct noi programe similare, pentru a ajuta alcoolicii si persoanele cu diverse fobii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.