Scandalul fluturasilor cu chipul premierului irita si pe liberali. Crin Antonescu, liderul de grup al deputatilor PNL, a cerut ca premierul sa dea explicatii asupra cauzelor pentru care au fost cheltuiti bani publici astfel incat patru milioane de ro

Scandalul fluturasilor cu chipul premierului irita si pe liberali. Crin Antonescu, liderul de grup al deputatilor PNL, a cerut ca premierul sa dea explicatii asupra cauzelor pentru care au fost cheltuiti bani publici astfel incat patru milioane de romani sa fie instiintati de succesele Guvernului Tariceanu pe drumul integrarii: "Sa ne dea detalii despre costurile acestei operatiuni, despre cine a executat-o, cine a luat banii, cine este responsabil? Daca domnia-sa (premierul - n.r.) isi asuma aceasta forma de campanie electorala?". Acestea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda Popescu Tariceanu, considera Antonescu.
Cat despre mesajul continut de fluturasii distribuiti de Agentia de Strategii Guvernamentale, Crin Antonescu a spus, citat de Mediafax, ca reprezinta "o forma penibila de propaganda, de campanie electorala. Nu este nevoie de cateva miliarde de lei ca sa-i bombardam pe romani cu chipul vesel al premierului sub steagul Europei".
Chiar daca Tariceanu a declarat ca nu a stiut de campania initiata de AGS, iar seful acesteia, Alfred Bulai, si-a asumat luarea deciziei, subordonatul pe linie de partid al premierului nu este satisfacut de aceasta explicatie. "Chipul nu era al lui Mihai Voicu, al lui Bogdan Olteanu si semnatura era a primului-ministru. Daca considera ca ceva nu este in ordine, sa ia masuri", a spus Crin Antonescu.

Remarci aspre la adresa lui Olteanu

Urmatoarea tinta a lui Antonescu a fost presedintele Camerei Deputatilor. Liberalul este nemultumit ca Olteanu a ramas membru in Comisia de privatizare a CEC. "Ii solicit sa se retraga din Comisia de privatizare a CEC. Si daca ar fi copilarit intr-o banca si daca ar fi cel mai mare expert in finante si banci din Romania, nu consider ca este normal ca presedintele Camerei Deputatilor, care este atat de ocupat, sa faca parte din aceasta comisie", a spus Antonescu adaugand ca "liberalismul nu inseamna lacomie". Antonescu i-a sugerat lui Olteanu sa ramana in comisie daca tine neaparat, dar fara sa primeasca indemnizatie pentru acest lucru. Liderul grupului PNL de la Camera a aratat ca membrii comisiei castiga de cinci ori mai mult decat salariul pe care il are Olteanu ca presedinte al Camerei inferioare.
Crin Antonescu i-a cerut primului-ministru sa faca publice colaborarile tuturor demnitarilor la comisiile de privatizare. "Nu fac acest lucru decat in calitate de liberal, care nu vrea sa fie aratat cu degetul nici de alti liberali, nici de catre domnul Traian Basescu", si-a justificat Antonescu demersul de ieri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.