Regia Nationala a Padurilor, Romsilva, va aloca in 2006 aproape noua milioane de euro pentru administrarea parcurilor nationale din Romania.
O prioritate pentru urmatorul interval o constituie dezvoltarea infrastructurii si a programelor ecotu
Regia Nationala a Padurilor, Romsilva, va aloca in 2006 aproape noua milioane de euro pentru administrarea parcurilor nationale din Romania.
O prioritate pentru urmatorul interval o constituie dezvoltarea infrastructurii si a programelor ecoturistice, dar si monitorizarea capitalului natural si stabilirea unei conduceri administrative, conform declaratiilor facute de directorul general al RNP, Simion Matei, preluat de Rompres.
In 2004, RNP a investit in parcurile nationale circa 2,9 milioane euro, iar in 2005, peste 5,5 milioane de euro. O suma de 6,4 milioane euro din totalul investitiilor in acesti doi ani reprezinta fonduri externe.
In 2006, vor fi alocate din fonduri externe circa 3,2 milioane euro. Reprezentantii Romsilva au reiterat necesitatea reducerii pericolelor generate de dezvoltarile industriale necontrolate, de deseurile industriale rezultate facute de catre oameni, dar si mentinerea controalelor asupra pericolelor care pot aparea in mediu.
RNP administreaza in prezent un numar de 21 parcuri nationale, iar unul dintre proiectele majore in urmatorii ani este reintroducerea zimbrului in parcurile nationale din Romania.
In Romania exista un numar de 27 arii protejate, de interes national si peste 300.000 hectare de paduri virgine. Anual, Regia Nationala a Padurilor parcurge cu lucrari de regenerare o suprafata de peste 18.200 ha in fondul forestier de stat, aflat in administrarea sa.
Pentru 2006, programul de regenerare a padurilor din fondul forestier de stat prevede regenerarea a 21.500 hectare de teren, conform declaratiilor reprezentantilor Romsilva.
Circa 7,8 hectare reprezinta regenerari naturale, iar 13.700 hectare impaduriri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.