Pelerinajul de patru zile pe care Papa Benedict al XVI lea il realizeaza, incepand de astazi, pe urmele ilustrului sau predecesor, Karol Wojtyla, trecand prin Varsovia, Cracovia, Kalvaria, pe la sanctuarul Preasfintei Fecioare de la Czestochova si Wa
Pelerinajul de patru zile pe care Papa Benedict al XVI lea il realizeaza, incepand de astazi, pe urmele ilustrului sau predecesor, Karol Wojtyla, trecand prin Varsovia, Cracovia, Kalvaria, pe la sanctuarul Preasfintei Fecioare de la Czestochova si Wadowice, se doreste a fi si o calatorie apostolica pentru "vindecarea" ranilor razboiului si pentru realizarea reconcilierii definitive dintre poporul german si cel polonez. Aceasta este intentia voiajului inceput in Polonia de Papa Benedict al XVI-lea si care poate fi considerat prima sa calatorie apostolica internationala. Daca deplasarea in Germania fusese deja programata de Karol Wojtyla, Sfantul Parinte a dorit ca Polonia sa fie prima tara vizitata, considerand relatiile dintre Polonia si Germania, doua tari cu puternice radacini crestine, ca fiind extrem de semnificative pentru viitorul Uniunii Europene. Sosirea Papei pe pamant polonez, cu etapa cheie a vizitarii fostului lagar de concentrare de la Auschwitz, precum si rugaciunea "pentru toate victimele Shaohului" are o relevanta deosebita in ceea ce priveste programul misiunii apostolice a lui Joseph Ratzinger, Papa dorind sa reliefeze astfel punctele comune ce par sa lege cele doua pontificate atat de diverse la prima vedere.
Spatiul aerian al Poloniei, supravegheat de un avion NATO
Pe durata vizitei, un avion-radar Awacs apartinand NATO va supraveghea spatiul aerian al Poloniei. Operand la o altitudine de 9000 m, avionul este trimis la cererea guvernului polonez si isi va transmite informatiile Centrului de operatiuni aeriene polonez. In cursul celor patru zile ale vizitei Papei in Polonia, televiziunea publica nu va emite anunturi publicitare cu continut controversat. Iar cum in orasele care vor fi vizitate de Suveranul Pontif s-a interzis pe timpul sederii sale vanzarea alcoolului, in programele televiziunii publice regionale din zona nu se va face publicitate nici pentru marcile de bere. In plus, autoritatile din Wadowice, orasul natal al lui Karol Wojtyla au decis sa interzica in aceasta perioada comertul stradal cu produse de patiserie, din considerente sanitare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.