Aflat intr-un plin scandal legat de sumele de bani promise unor contracandidate la anumite obiective (titlu, cupe europene, evitarea retrogradarii), Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, cel care doreste sa apara ca un aparator al cor
Aflat intr-un plin scandal legat de sumele de bani promise unor contracandidate la anumite obiective (titlu, cupe europene, evitarea retrogradarii), Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, cel care doreste sa apara ca un aparator al corectitudinii si moralitatii in fotbalul romanesc (a fost audiat deja de DNA, unde sustine ca a lasat inregistrari audio ale unor discutii cu Alin Simota, finantatorul de la Jiul Petrosani, si cu Adrian Porumboiu, finantatorul de la FC Vaslui), a avut pana in aceste zile un secret bine ascuns. Astfel, intre anii 1997 si 2000, Iacov a fost personajul principal al unui dosar penal si civil, fiind judecat pentru mai multe infractiuni (violare de domiciliu, distrugere si lovire) si condamnat, sentinta finala fiind suspendarea conditionata, pentru o perioada de incercare de 2 ani si 6 luni, a unei pedepse de executare a 6 luni de inchisoare!
Acuzat de violare de domiciliu, distrugere si lovire
Problemele lui Iacov au aparut in 1997, cand a cumparat un imobil (B) aflat la aceeasi adresa (Strada Turturele, nr. 18, sector 3) cu un altul (A), detinut de Babu Vanghele. Acesta din urma, cu autorizatie de constructie de la Primarie, si-a consolidat imobilul si l-a supraetajat. Considerand ca astfel ii blocheaza accesul (aleea fiind comuna) dar ii si acopera o fereastra, Iacov, insotit de un frate si de alte sapte persoane, l-au agresat pe Vanghele, pe sotia si pe tatal acestuia, dupa care i-au demolat lucrarea! Vanghele a facut plangere, dar si un memoriu la ministrul de Interne din acel moment, in care, pe langa cele de mai sus, a sustinut si ca a fost amenintat, Iacov anuntandu-l ca are un frate in Politie. Pana la urma, Iacov si Vanghele au ajuns la tribunal, acuzatiile aduse actualului sef din Cotroceni fiind extrem de grave: violare de domiciliu, distrugere si lovire! Intre timp, Iacov a vandut imobilul respectiv unei asociate la cateva firme comerciale. Pe 13 iunie 2000, in dosarul nr. 7106/1998, Judecatoria Sectorului 3 a hotarat, in urma rechizitorului Parchetului, precum si "condamnarea inculpatului Iacov Constantin Dumitru" la 3 luni inchisoare (art. 217, alin. 1), la 2 ani de inchisoare (art. 192, alin. 2) si la 3 luni inchisoare (art. 180, alin. 2), sentinta transformata in executarea pedepsei de 2 ani de inchisoare, dispunand totodata suspendarea conditionata a pedepsei pe o durata de 4 ani!
Gasit vinovat in 2000
Iacov a recunoscut ieri povestea, dar a precizat ca a primit sentinta deoarece nu s-a prezentat la tribunal, crezand ca "este vorba despre o gluma". Totusi, Iacov apare ca prezent la audieri, unde a sustinut ca doar a demolat o constructie, fara sa recunoasca violarea de domiciliu si lovirea lui Babu Vanghele (acesta a prezentat martori si certificat medico-legal). "A fost ceva ce am facut in tinerete. Era dreptul meu si i-am demolat un antreu. N-am lovit pe nimeni si nici nu m-a interesat procesul", a spus Iacov. Totusi, avocatii acestuia (Dan Apostol, Marian Nazat si Eugen Vasiliu) au facut in doua randuri recurs, mai intai la Tribunalul Bucuresti, apoi la Curtea de Apel Bucuresti. Pe 2 noiembrie 2000, Tribunalul Bucuresti a respins ca nefondat apelul lui Iacov impotriva sentintei penale din 13 iunie 2000. Pe 20 decembrie 2000, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul si a casat partial decizia din 13 iunie 2000. Decizia finala in acest dosar a fost condamnarea lui Iacov la executarea a 6 luni de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 2 ani si 6 luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.