Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de compania Armedica Trading Targu-Mures in urma achizitionarii distribuitorului farmaceutic Sibofarm Sibiu. Operatiunea de concentrare economica s-a realizat in baza unui contract de
Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de compania Armedica Trading Targu-Mures in urma achizitionarii distribuitorului farmaceutic Sibofarm Sibiu. Operatiunea de concentrare economica s-a realizat in baza unui contract de cesiune de parti sociale incheiat intre Armedica Trading si Sibofarm, se arata intr-un comunicat al autoritatii de control, informeaza Mediafax. Firma cumparatoare este controlata de catre producatorul farmaceutic Gedeon Richter Romania, subsidiara grupului ungar Richter Gedeon Vegyészeti Gyár. Sibofarm activeaza pe piata distributiei en-gros de produse farmaceutice si parafarmaceutice, prin firmele Activpharma si Trade Medical Trust si pe cea a distributiei en-detail, prin cele trei farmacii pe care le detine in municipiul Sibiu. Defalcat, Gedeon Richter Romania (fosta Armedica) a avut in primul trimestru incasari de 4,5 milioane de dolari, in crestere cu 2,3% comparativ cu intervalul similar din 2005, in timp ce vanzarile Richter Gedeon au totalizat trei milioane dolari, pe fondul cresterii obtinute de gama de contraceptive orale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.