Actrita australiana Cate Blanchett a confirmat la Festivalul de la Cannes ca va juca rolul tanarului Bob Dylan in lungmetrajul "I'm not there", primul film despre viata artistului, care a obtinut totala aprobare a acestuia, informeaza editia electron
Actrita australiana Cate Blanchett a confirmat la Festivalul de la Cannes ca va juca rolul tanarului Bob Dylan in lungmetrajul "I'm not there", primul film despre viata artistului, care a obtinut totala aprobare a acestuia, informeaza editia electronica a ziarului Telegraph. Heath Ledger, starul din "Brokeback Mountain", Richard Gere, Christian Bale si Ben Wishaw vor juca pe rand rolul lui Bob Dylan in diferite perioade ale vietii acestuia.
Filmul a fost anuntat in urma cu trei ani, dar abia in timpul Festivalului de la Cannes au fost confirmate detaliile finale. Producatorii l-au numit "un musical feroce". Filmarile vor incepe la Montreal in luna iulie. La inceputul lunii martie, Romania a fost mentionata ca locatie de filmare a acestei productii, dar acum Bogdan Moncea, director de Marketing al Castel Film, spune ca proiectul "s-a amanat din motive independente de noi". "Proiectul s-a discutat sa fie in Romania, dar erau si alte variante la momentul respectiv", a declarat pentru MEDIAFAX Moncea.
Colin Farrell, care trebuia sa-l intruchipeze pe cantaret in perioada anilor '70, a renuntat la acest film. Actorii vor lucra sub indrumarea regizorului Todd Haynes, care are in palmares filme precum "Far from Heaven", Velvet Goldmine", etc. Dylan este foarte incantat de acest proiect, astfel incat s-a hotarat sa contribuie financiar la realizarea acestuia.
Todd Haynes, regizorul filmului, a declarat: "Bob Dylan a respins de-a lungul timpului toate caracterizarile care i s-au facut". "El continua sa contrarieze prin personalitatea sa, de aceea doresc sa realizez un film in care sa adun mai multe personaje si sa prezint povestile lor simultan. Va fi ciudat, nu va fi deloc o poveste traditionala", a adaugat regizorul. Din distributie vor mai face parte actritele Julianne Moore, Charlotte Gainsbourg, care este fiica lui Jane Birkin si Serge Gainsbourg, si Michelle Williams. Dylan, care se afla intr-un "turneu nesfarsit" din 1988, si care se va intoarce in Marea Britanie luna viitoare, nu va aparea personal in acest film. Cantecele lui vor fi interpretate de Jack White, solistul trupei The White Stripes, PJ Harvey si Michael Stipe din trupa REM.
Bob Dylan (nascut Robert Allen Zimmerman in 24 mai 1941 la Duluth, Minnesota) este unul dintre cei mai proeminenti cantareti, compozitori, muzicieni si poeti american ale carui contributii in muzica americana si europeana sunt comparabile, in faima si influenta, cu cele ale lui Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie si Hank Williams. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.