Liderul organizatiei teroriste Al-Queda, miliardarul de origine saudita Ossama ben Laden, a afirmat intr-o inregistrare audio, difuzata marti, pe site-ul internet As-Sahab, ca nici franco-marocanul Zacarias Moussaoui, nici detinutii de la baza Guant
Liderul organizatiei teroriste Al-Queda, miliardarul de origine saudita Ossama ben Laden, a afirmat intr-o inregistrare audio, difuzata marti, pe site-ul internet As-Sahab, ca nici franco-marocanul Zacarias Moussaoui, nici detinutii de la baza Guantanamo, Cuba, nu au avut vreo legatura cu atentatele din 11 septembrie 2001. In mesajul audio, a carui autenticitate nu a fost probata, deocamdata, ben Laden declara ca a incredintat, personal, misiunile celor 19 membri ai comandourilor care au actionat la 11 septembrie 2001. Moussaoui, singurul suspect judecat de Justitia americana in legatura cu atentatele din New York si Washington, a fost arestat cu doua saptamani inaintea atentatelor. El a pledat vinovat, la 22 aprilie 2005, pentru complicitate cu autorii acestor atentate si a fost condamnat, pe 4 mai, la detentie pe viata. Pe data de 8 mai, a incercat sa revina asupra declaratiilor, dar cererea lui a fost respinsa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.