Presedintele forului international de handbal, egipteanul Moustafa Hassan, a primit, ieri, de la primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, cheia municipiului Bucuresti, in prezenta conducerii FRH, dar si a fostului mare sportiv si antrenor Petr
Presedintele forului international de handbal, egipteanul Moustafa Hassan, a primit, ieri, de la primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, cheia municipiului Bucuresti, in prezenta conducerii FRH, dar si a fostului mare sportiv si antrenor Petre Ivanescu, venit special din Germania pentru aceasta ocazie. "L-am invitat la aceasta ceremonie pentru a-i inmana cheia in semn de omagiu", a declarat Videanu, in vreme ce inaltul oficial al IHF a tinut sa declare ca handbalul romanesc este ca o placa de aur, care trebuie doar stearsa de praf si readusa la stralucirea de altadata. "Sunt foarte bucuros sa ma aflu in Romania si trebuie sa va spun ca handbalul romanesc se bucura de un mare respect pe plan mondial, pentru ca a contribuit major la promovarea acestui sport in lume. A dat mari antrenori si jucatori, iar doi dintre acestia, cunoscuti peste tot in lume, sunt alaturi de mine", a spus seful IHF, facand referire la Cristian Gatu si Petre Ivanescu. Ceremonia gazduita de Primaria Generala a Capitalei s-a incheiat cu o proiectie a planurilor "Arenei Bucurestilor", un complex sportiv polivalent care va avea 16.000 de locuri si va fi construit in Parcul Tineretului, valorea proiectului fiind estimata la 50 de milioane de euro.
La final, presedintele FRH, Cristian Gatu, a declarat ca spera ca forul mondial sa dea Romaniei un vot pozitiv in privinta acordarii dreptului de a organiza CM din 2009. "Am incercat sa-i aratam presedintelui IHF suflul nou din handbalul romanesc si sper ca forul mondial sa aiba in luna august un vot pozitiv pentru Romania. Ma bucur ca demersurile noastre sunt sustinute si de unul dintre primii traficanti de aur ai handbalului romanesc, Petre Ivanescu", a spus Gatu. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.