Nepoata senatorului PNL Norica Nicolai a fost ieri protagonista unui alt episod penibil, consumat la Senat. Dupa ce in urma cu o luna fusese surprinsa de camerele de luat vederi votand in plenul Senatului, nepoata s-a dat iar ieri in spectacol, prefe
Nepoata senatorului PNL Norica Nicolai a fost ieri protagonista unui alt episod penibil, consumat la Senat. Dupa ce in urma cu o luna fusese surprinsa de camerele de luat vederi votand in plenul Senatului, nepoata s-a dat iar ieri in spectacol, preferand sa escaladeze o fereastra care dadea intr-o toaleta, numai ca sa scape de ziaristii care o asteptau buluc la usa senatorului Peter Eckstein, presedintele Comisiei Juridice. Acest for a analizat ieri, intr-o sedinta secreta, cazul "matusii-senator" Norica Nicolai, iar nepoata "buclucasa" a fost invitata sa-si prezinte versiunea. Dupa ce i-a convins pe senatori ca, de fapt, ea n-a votat, ci "doar s-a jucat cu mana pe butoane", nepoata a ramas in biroul in care fusese audiata si nu a mai iesit pana nu a gasit solutia de avarie: fereastra. Aceasta a fost nevoita sa parcurga o terasa aflata la o inaltime considerabila, apoi sa intre pe geam intr-o toaleta si sa iasa pe un hol "fara pericole" la orizont. In ciuda cursei cu obstacole, nepoata si-a implinit scopul: a scapat de ziaristi si de explicatii.
Avertisment
In spatele usilor inchise, senatorii au stabilit ca "matusa-senator" risca sa primeasca doar un avertisment din partea colegilor sai juristi, ca pedeapsa pentru ca si-a lasat "nepoata" sa voteze in plenul Senatului. Dupa ce au discutat, intr-o sedinta secreta, pe marginea probelor stranse in acest caz si dupa ce au audiat-o atat pe matusa, cat si pe nepoata, senatorii juristi au ajuns la concluzia ca avertismentul ar fi cea mai potrivita sanctiune pentru Nicolai. "Exista mai multe prevederi atat in Regulamentul Senatului, cat si in statutul parlamentarilor, care se pot aplica in cazul Noricai Nicolai. Noi am cautat sa gasim o sanctiune pentru abaterea in cauza, care sa se regaseasca atat in statutul parlamentarilor, lege care nu era inca in vigoare in momentul asa-zisului vot, cat si in Regulamentul Senatului. Aceasta sanctiune ar fi avertismentul", ne-a declarat unul dintre senatorii juristi. Comisia nu a batut in cuie insa aceasta decizie, dezbaterile urmand sa fie finalizate saptamana viitoare, cand senatorii juristi vor prezenta Biroului Permanent concluzia "anchetei". De altfel, sedinta de ieri a ramas fara nici o concluzie, senatorii participanti sustinand ca trebuie sa-l asculte si pe Cezar Stratila, in locul caruia se pare ca a votat "nepoata" Anca Hanes.
O simpla joaca
Pe de alta parte, senatorii care au analizat ieri casetele video cu momentul votului Ancai Hanes au ajuns la concluzia ca, de fapt, aceasta "s-a jucat doar cu mana pe butoane, cand nu era procedura de vot", dupa cum a spus si peremistul Valentin Dinescu. "S-a constatat ca nu a existat un vot. Mi-am asumat raspunderea pentru introducerea unei persoane straine in sala. Acest lucru este precar prevazut in Regulament, dar inteleg sa suport o sanctiune pe aceasta chestiune", s-a aparat si Norica Nicolai, in urma sedintei. Aceasta a folosit in aparare si punctul de vedere al CNA, "care admonesta TVR ca a facut prea mult caz difuzand doua zile la rand stirea cu nepoata", dupa cum a relatat ulterior senatorul Valentin Dinescu. In alta ordine de idei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Parchetul instantei supreme a solicitat Senatului sa comunice daca, in sedinta din 26 aprilie, nepoata Noricai Nicolai a votat in locul vreunui senator. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.