Pentru prima data in istoria clubului, echipa masculina de handbal HCM Constanta a realizat eventul, dupa ce a castigat luni seara si Cupa Romaniei, invingand in finala gruparea rivala Dinamo-Baumit, cu scorul de 30-29 (15-17), la capatul unei disput
Pentru prima data in istoria clubului, echipa masculina de handbal HCM Constanta a realizat eventul, dupa ce a castigat luni seara si Cupa Romaniei, invingand in finala gruparea rivala Dinamo-Baumit, cu scorul de 30-29 (15-17), la capatul unei dispute dramatice gazduite de Sala Sporturilor "Dumitru Popescu-Colibasi" din Brasov. Dupa ce au obtinut laurii Ligii Nationale, castigand la pas trofeul national chiar in disputa directa cu Dinamo-Baumit, luni seara, elevii antrenorului Aihan Omer au debutat destul de bine, dar, intampinand o defensiva bine pusa la punct, au cedat initiativa si s-au trezit condusi de principala rivala cu 17-11 in minutul 25. Mustruluiti serios de pe banca tehnica, "marinarii" reduc din diferenta pe finalul reprizei, pentru ca, dupa pauza, sa puna stapanire pe joc dupa ce au egalat la 18 in minutul 34. Cu Sandu Iacob (8 goluri), Laurentiu Toma (5), Miodrag Kazic (4) si Florin Nicolae (3) in forma excelenta, constantenii preiau conducerea pe tabela si se desprind pana la patru goluri, scor 27-23, spre disperarea chestorului Marcel Popescu, aflat in tribune alaturi de alte personalitati sportive, printre care si presedintele forului international de handbal, egipteanul Hassan Moustafa, aflat in inspectie in tara noastra pentru a analiza dosarul Romaniei pentru organizarea Campionatului Mondial masculin din 2009. Raniti in orgoliul propriu, mai ales ca CS Dinamo n-a reusit in acest sezon sa cucereasca nici un trofeu national la sporturile de echipa, ros-albii pregatiti de Lascar Pana si Constantin Stefan reusesc sa se apropie la un singur gol in ultimul minut, gratie evolutiei foarte bune a "uriasului" Cosma (7), dar diferenta se mentine pana la final, scor 30-29, in ciuda intrarilor frontale ale lui Dimache si Ghionea (ambii cate 5 goluri). De remarcat ca la partida au asistat si componentele echipei feminine de handbal Rulmentul Brasov, in frunte cu antrenoarea Mariana Tarca, grupare care a obtinut in finalul saptamanii trecute o tripla istorica, trecandu-si in cont eventul national si Cupa Challenge. Imediat dupa festivitatea de premiere, antrenorul dinamovist Constantin Stefan a recunoscut fair-play superioritatea adversarilor, dar a acuzat dur arbitrajul ungurilor Csaba Dobrovits si Peter Tajok. "E pacat ca, desi am avut sase goluri avantaj, am iesit invinsi de pe teren, insa cred ca nici arbitrii nu au luat aceleasi decizii pentru ambele echipe. Pot spune, fara riscul de a gresi, ca a fost un an plin de ghinion pentru clubul Dinamo", a spus Constantin, in vreme ce chestorul Marcel Popescu s-a indreptat nervos catre observatorul intalnirii, Jean Mateescu, si i-a replicat: "Este incredibil ce s-a intamplat in aceasta seara! Acesta e arbitraj?".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.