Reprezentativele de volei ale Romaniei vor sustine din acest final de saptamana examene extrem de importante pentru accederea la turneele finale europene. Primii care vor intra in "focurile" continentale sunt juniorii, care vor participa, in perioada
Reprezentativele de volei ale Romaniei vor sustine din acest final de saptamana examene extrem de importante pentru accederea la turneele finale europene. Primii care vor intra in "focurile" continentale sunt juniorii, care vor participa, in perioada 24-28 mai, la meciurile din grupele de calificare la Euro 2006, atat la feminin, cat si la masculin, Romania avand de sustinut examene extrem de dificile. Conform CEV, la masculin, tricolorii pregatiti de antrenorul Adrian Pustiu vor evolua in seria C, la Tallinn, si vor intalni, in ordine, selectionatele Belgiei, Estoniei, Bulgariei, Portugaliei si Ungariei, primele doua clasate urmand sa obtina biletele pentru turneul final din Rusia. La feminin, echipa pregatita de Honorina Borojni face parte din grupa de la Ankara si va lupta pentru calificarea la turneul final al Euro 2006, gazduit de Franta, impotriva selectionatelor Portugaliei, Belgiei, Slovaciei, Turciei si Norvegiei. In valul al doilea, vor intra seniorii antrenati de Mircea Spataceanu, Romania fiind distribuita intr-o grupa de foc, alaturi de Germania, Bulgaria si Letonia, prima clasata urmand sa acceada direct la Euro 2007, in vreme ce ocupanta locului doi va evolua in baraj. Ultima grupare tricolora, cea a senioarelor, are si cele mai mari sanse de calificare la turneul final, elevele antrenorului Costinel Stan urmand sa intre sub lumina reflectoarelor abia la inceputul lunii iunie, in compania Belarus, Bosniei-Hertegovina si a Croatiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.