DaimlerChrysler, al cincilea mare producator de automobile din lume, ar putea primi o amenda de 640 de milioane de dolari, pentru dare de mita, in urma unei anchete efectuate de autoritatile americane, potrivit saptamanalului german Der Spiegel, cita
DaimlerChrysler, al cincilea mare producator de automobile din lume, ar putea primi o amenda de 640 de milioane de dolari, pentru dare de mita, in urma unei anchete efectuate de autoritatile americane, potrivit saptamanalului german Der Spiegel, citat de Reuters. DaimlerChrysler ar putea fi amendata cu 640 milioane dolari. Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) si Departamentul de Justitie au inceput investigatia in anul 2004, in urma unei reclamatii facute de un fost angajat al grupului.
Angajatul, care, potrivit DaimlerChrysler, a fost concediat pentru falsificarea unor informatii financiare, a acuzat compania ca a tinut in secret anumite conturi bancare, pentru mituirea unor oficiali guvernamentali straini. Producatorul a anuntat in luna martie ca, in urma unei anchete interne, desfasurata in paralel cu cea a autoritatilor americane, a identificat efectuarea unor plati ilegale in Africa, Asia si Europa de Est. Der Spiegel a relatat, citand informatii din interiorul companiei, ca reprezentantii DaimlerChrysler si autoritatile americane negociaza un acord in cadrul caruia producatorul va plati o amenda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.