In ciuda faptului ca fotbalul a ajuns la DNA, unul dintre motive fiind si motivarea financiara a echipelor contracandidate pentru un anumit obiectiv (campionat, cupe europene sau retrogradare), Gigi Becali, presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali,
In ciuda faptului ca fotbalul a ajuns la DNA, unul dintre motive fiind si motivarea financiara a echipelor contracandidate pentru un anumit obiectiv (campionat, cupe europene sau retrogradare), Gigi Becali, presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a anuntat ieri ca va oferi cate 5000 de dolari pe jucatorii de la Sportul Studentesc, daca acestia vor incurca Rapidul in partida programata pe 4 iunie, in Giulesti, in etapa a 29-a a Diviziei A. "Le voi da cate 5.000 de dolari celor de la Sportul pentru o victorie sau un egal cu Rapid. Si nu voi da banii clubului, asa cum a facut Iacov de la FC National, ca i-a bagat in contabilitate, lucru ilegal. Voi da banii direct jucatorilor", a spus Gigi Becali. Cu doua etape inainte de finalul campionatului, Steaua ocupa primul loc in clasament, cu 58 de puncte, cu doua mai mult decat a doua clasata, FC Rapid. Gigi Becali sustine ca i-a premiat pe jucatorii de la FC Farul Constanta pentru remiza, scor 0-0, din Giulesti. Apoi, le-a promis cate 10.000 de dolari in caz de victorie si cate 5000 de dolari pentru egal jucatorilor de la Gloria Bistrita, insa partida din etapa a 27-a fost castigata de Rapid cu 1-0. Duminica, Gigi Becali a acuzat faptul ca jucatorii lui CFR Cluj n-au vrut sa primeasca suma totala de 120.000 de dolari, pentru ca aveau "ordin" sa piarda meciul cu Rapid, din etapa a 28-a.
Ogararu la Ajax pentru 3.000.000 de euro
Finantatorul stelist a mai declarat ca fundasul George Ogararu va fi transferat la Ajax Amsterdam pentru suma de trei milioane de euro. "Ogararu va pleca la Ajax dupa terminarea campionatului, dar contractul il semnam de acum. Era incorect sa-l mai tin pe Ogararu. Are 26 de ani si si-a facut din plin datoria fata de Steaua. Va pleca pe trei milioane de euro si merge acolo sa joace pe bani multi, va avea un salariu de 800.000 de euro", a spus Gigi Becali. Henk ten Cate, antrenorul formatiei Ajax Amsterdam, la care evolueaza si atacantul Nicolae Mitea, declarase luni, intr-o conferinta de presa, ca gruparea olandeza a ajuns deja la un acord cu Ogararu in privinta termenilor contractului, urmand ca reprezentantii celor doua cluburi sa demareze negocierile pentru suma de transfer. Henk ten Cate a subliniat ca l-a remarcat pe Ogararu in meciurile pe care Steaua le-a disputat impotriva lui SC Heerenveen, in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. Ogararu, care a efectuat ieri vizita medicala, a primit referinte si de la Cristian Chivu, fost capitan al lui Ajax. "Deoarece Ogararu nu are impresar, Chivu l-a ajutat sa obtina un salariu bun, i-a spus cu cine sa vorbeasca si in ce mod", a precizat Gigi Becali. Ajax s-a mai interesat si de Banel Nicolita, insa acesta nu este transferabil in acest moment. Gigi Becali a anuntat deja ca va achizitiona patru-cinci jucatori in vederea noului sezon si ca, dupa plecarea lui Ogararu la Ajax, gruparea din Ghencea se va intari. "Ogararu a plecat sa faca doar vizita medicala, in rest totul este aranjat. Fiti siguri ca in locul lui Ogararu vor veni patru-cinci jucatori. Steaua se va intari, nu va slabi. Vreau mai mult romani, nu au disparut fotbalistii din Romania", a spus Gigi Becali, care a mentionat ca nu vor mai pleca alti jucatori de la Steaua. "Si daca-l oferteaza si Barcelona, si Real Madrid, si AC Milan, si toate echipele din lumea asta, Nicolita nu pleaca. Nici Radoi nu pleaca, chiar daca-l vor toate echipele de pe glob. La Ogararu era altceva, este de 15 ani la Steaua, va primi un salariu de 600.000 de euro si apoi, suma pe care o iau este mare, trei milioane de euro pentru un fundas este ceva extraordinar", a comentat Gigi Becali.
Oferta-soc pentru D. Niculae
Gigi Becali a socat luni seara, cand a anuntat ca banii primiti pentru transferul lui Ogararu vor fi folositi pentru aducerea in Ghencea a atacantului rapidist Daniel Niculae. "Stiu ca Niculae abia asteapta sa scape de Copos. De ce ar veni la Steaua? Pentru ca ar incasa un salariu de trei ori mai mare ca la Rapid si pentru ca ar juca in Liga Campionilor. Una e sa joci la Steaua si alta e sa joci la Rapid!", a spus Gigi Becali. Acesta a precizat ca il are in vederi pe Niculae de doi ani, insa a infirmat faptul ca ar fi discutat cu jucatorul. "Daca in vara nu va pleca in strainatate, jucatorul va veni la Steaua", a spus Gigi Becali. Acesta a subliniat ca s-a consultat cu jucatorii sai in privinta lui Niculae, iar acestia i-au transmis ca este "un baiat de bun simt". "Nu poti sa spui niciodata ca Daniel Niculae este antistelist. Asta-i meseria lor, se duc unde castiga mai multi bani", a adaugat Gigi Becali, care a spus ca nu a discutat cu atacantul rapidist: "Cand vine din SUA, o sa vorbesc cu el, sa vedem ce zice. O sa zica ceva, vreau, nu vreau, vin, nu vin, ca doar e om". Daniel Niculae, a carui clauza de reziliere cu FC Rapid este de 3,3 milioane de euro, a fost ofertat de gruparea germana SV Hamburg, care ii ofera un salariu de 700.000 euro, in timp ce Steaua i-ar oferi 300.000 euro pe sezon. Niculae se afla cu nationala Romaniei in turneu in SUA. Patronul FC Rapid, George Copos, a fost surprins de acest anunt, dar considera ca atacantul nu va evolua niciodata la gruparea din Ghencea. "Cum poate cineva sa se gandeasca la faptul ca Niculae ar putea semna vreodata in viata lui pentru Steaua? Atunci cand cineva vrea sa ia un jucator care are o clauza in contract, trebuie mai intai sa fie de acord jucatorul. Dar, nici nu mai merita sa comentez", a spus Copos. Intrebat daca este adevarat ca nu se afla in cele mai bune relatii cu Daniel Niculae, asa cum a spus Gigi Becali, Copos a raspuns: "Nu vedeti ca Steaua face numai circ? Sa mai opreasca circul. Ei trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca scorul general al celor patru partide directe disputate anul acesta este 3-1. Si asta este tot!". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.