Master of Music, titlu acordat de Universitatea Urbana-Champaign, Illinois, SUA in 1995, iar din 2002 doctor in muzica al Conservatorului bucurestean, Ion Bogdan Stefanescu debuteaza pe "scena" literara cu un volum de poezie, editie bilingva (romana
Master of Music, titlu acordat de Universitatea Urbana-Champaign, Illinois, SUA in 1995, iar din 2002 doctor in muzica al Conservatorului bucurestean, Ion Bogdan Stefanescu debuteaza pe "scena" literara cu un volum de poezie, editie bilingva (romana si engleza) - "Despre pietre si pasari/Of Stones and Birds", publicata de Editura Axa Publishing. Cartea va fi prezentata de catre poetii Cornelia Maria Savu si Dan Mircea Cipariu.
Tanarul poet (si la propriu - 37 de ani -, si la figurat) este un virtuoz al flautului, cunoscut si apreciat in multe dintre capitalele culturale ale lumii ca interpret, dar si in calitate de compozitor. Este detinatorul a numeroase premii nationale si internationale, autor a doua carti de specialitate ("Joc de oglinzi" si "Istoria flautului"), realizator de spectacole complexe si originale, dar si al catorva sute de inregistrari la radio, televiziune si pe CD-uri. Lansarea - in aceasta seara, orele 19.00, la Ateneul Roman - va fi urmata de un spectacol-surpriza, conceput si realizat integral de Ion Bogdan Stefanescu. Iubit pentru firea lui deschisa si optimista, Stefanescu, alintat si ca "Ioan Gura de Flaut", va avea drept invitati nume sonore din viata culturala romaneasca, dar si dintre cei care stiu si vor sa se bucure de evenimentele boemei bucurestene. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.