Ministrul Economiei, Codrut Seres, s-a intalnit ieri, la Belgrad, cu omologul sau din Serbia, Radomir Naumov, discutiile vizand interconectarea retelelor de transport de gaze naturale, precum si construirea unei noi retele de transport de enegie elec
Ministrul Economiei, Codrut Seres, s-a intalnit ieri, la Belgrad, cu omologul sau din Serbia, Radomir Naumov, discutiile vizand interconectarea retelelor de transport de gaze naturale, precum si construirea unei noi retele de transport de enegie electrica de 400 de KV intre cele doua state. Cei doi oficiali au mai discutat despre operarea si modernizarea segmentului sarb al Hidrocentralei Portile de Fier, precum si despre stadiul conductei de petrol Constanta - Trieste, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Lucrarile la oleoductul Constanta - Trieste ar urma sa inceapa in 2006 si sa fie finalizate la sfarsitul lui 2007, urmand ca in 2009 conducta sa devina functionala. Conducta va porni din portul Constanta si va trece prin Serbia si Muntenegru, inainte de a ajunge in Croatia. Traseul va continua pana la Trieste, unde se va conecta la sistemul Trans Alpine Pipeline, care aprovizioneaza Austria si Germania. O alta bifurcatie va asigura transportul catre Venetia, urmand sa alimenteze rafinariile din nordul Italiei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.