Comisarii Garzii Finaciare au reluat protestul declansat la sfarsitul saptamanii trecute, acestia aflandu-se ieri, in cea de-a treia zi de greva generala. Revendicarile protestatarilor sunt legate de combaterea evaziunii fiscale, plata orelor suplime
Comisarii Garzii Finaciare au reluat protestul declansat la sfarsitul saptamanii trecute, acestia aflandu-se ieri, in cea de-a treia zi de greva generala. Revendicarile protestatarilor sunt legate de combaterea evaziunii fiscale, plata orelor suplimentare si dotarea corespunzatoare activitatii pe care o desfasoara comisarii GF.
La sfarsitul saptamanii trecute, preseditele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, anunta ca, la nivel national, 830 din cei 905 comisari membri ai sindicatului sunt in greva, in timp ce Ministerul Finantelor Publice preciza ca la protest participa doar 350 de persoane, adica mai putin de jumatate din numarul anuntat de organizatorii grevei generale. Ieri, Oprescu a declarat ca sindicalistii sunt hotarati sa nu renunte la protest pana nu le sunt rezolvate problemele si ca a sesizat Parlamentul, Guvernul si Presedintia in legatura cu faptul ca ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, nu respecta legea si ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa medieze acest conflict", a precizat Oprescu. Ministrul Vladescu spune insa ca actiunea de protest a comisarilor GF nu va afecta functionarea normala a structurilor Ministerului Finantelor Publice (MFP), in greva fiind doar cateva sute de comisari, dintr-un numar total de 29.561 de angajati ai ministerului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.