Fara sa primeasca nici o garantie cat de cat palpabila, presedintele FR Atletism, Ilie Floroiu, a declarat, ieri dimineata, ca va fi de acord cu demolarea Stadionului National din incinta Complexului Sportiv "Lia Manoliu", in cazul in care se va cons
Fara sa primeasca nici o garantie cat de cat palpabila, presedintele FR Atletism, Ilie Floroiu, a declarat, ieri dimineata, ca va fi de acord cu demolarea Stadionului National din incinta Complexului Sportiv "Lia Manoliu", in cazul in care se va construi o arena speciala pentru atletism. "Am fost alergator si nu mi-a placut niciodata sa concurez acolo, pentru ca una este sa fie 5.000 de spectatori in tribune de 45.000 de locuri si alta e cu 5.000 de spectatori pe un stadion de 10-12.000 de scaune. Simti spectatorii mai aproape, simti altfel caldura lor. Avem nevoie de o hotarare guvernamentala pentru a fi siguri de constructia noii arene", a spus Floroiu. Din nefericire, obisnuiti fiind cu astfel de proiecte lansate in ocazii legate strict de nevoia de imagine sau din ratiuni electorale, nu putem impartasi optimismul oficialului FRA. Nu putine au fost situatiile in care punerea in practica a unor schite, teribil de interesante, de altfel, a ramas un vis mult prea indepartat. Iar daca punem la socoteala si investitia facuta de ANS la Complexul National Sportiv "Lia Manoliu", bani care se vor arunca pur si simplu pe apa Dambovitei, toata tevatura pare mai degraba o actiune megalomana. In care pista este doar un inel intr-un pahar tulburat de furtunile din fotbalul neaos. Oricum, atat timp cat Bucurestii sunt vaduviti de baze sportive, cat atletii lotului olimpic isi desfasoara o mare parte a pregatirii fiind cantonati in acest complex, proiectele pe termen lung ne vor scoate din pantofii cu cuie mult si bine!
In alta ordine de idei, FR Atletism a lansat, ieri, campania "Sport pentru viata", un program initiat de fosta atleta Gabriela Szabo, care se va derula pe urmatorii trei ani, avand drept scop educarea copiilor, dar si a adultilor, prin sport. Vicepresedintele FRA si initiatorul acestui program, Gabriela Szabo, a precizat ca demararea unei astfel de campanii a reprezentat unul dintre obiectivele sale principale, atunci cand a fost aleasa in aceasta functie. "Ma simt deosebit de bucuroasa si de implinita pentru aceasta campanie. Doream sa fac ceva important, pentru ca in ziua de azi, copiii stau ore intregi in fata calculatoarelor, iar dorinta lor de a castiga s-a transferat din viata reala in cea virtuala. Avem de-a face cu lipsa de interes, de timp liber, de locuri de antrenament si de comoditate", a marturisit Szabo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.