Firmele vor plati anual impozitul pe profit incepand de la 1 ianuarie 2007, si nu trimestrial asa cum se intampla in acest moment. Potrivit propunerilor de modificare a Codului Fiscal care vor intra in dezbaterea Guvernului in aceasta saptamana, acee
Firmele vor plati anual impozitul pe profit incepand de la 1 ianuarie 2007, si nu trimestrial asa cum se intampla in acest moment. Potrivit propunerilor de modificare a Codului Fiscal care vor intra in dezbaterea Guvernului in aceasta saptamana, aceeasi prevedere se va aplica si in cazul bancilor. In cursul anului, atat companiile cat si institutiile bancare vor efectua, trimestrial, plati anticipate in contul impozitului pe profit. Platile anticipate vor fi egale cu o patrime din valoarea impozitului pe profit datorat in anul precedent.
Regularizarea sumelor platite in timpul anului cu impozitul datorat pentru profitul obtinut se va realiza pana la sfarsitul lunii martie din anul urmator celui in care s-a realizat profitul, iar firmele vor trebui sa depuna declaratia de impozit pe profit pana la jumatatea lunii aprilie. In acest moment, companiile platesc un impozit pe profit de 16% trimestrial, iar bancile platesc impozit pe profit in fiecare luna. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.