Prima zi a Olimpiadei de sah de la Torino a adus echipelor Romaniei si primele victorii lejere, gruparea tricolora feminina impunandu-se cu 3-0 in fata modestei El Salvador, iar cea masculina depasind cu 4-0 exotica Nicaragua. Conform statisticii ofi
Prima zi a Olimpiadei de sah de la Torino a adus echipelor Romaniei si primele victorii lejere, gruparea tricolora feminina impunandu-se cu 3-0 in fata modestei El Salvador, iar cea masculina depasind cu 4-0 exotica Nicaragua. Conform statisticii oficiale, in concursul feminin, punctele echipei noastre au fost cucerite de MMI Cristina Foisor, MMI Adina Maria Bogza si MMI Ana Calotescu, capitanul Ovidiu Doru Foisor profitand de acest meci usor pentru menajarea celei mai valoroase jucatoare din lot, MMI Corina Peptan. De altfel, aceeasi tactica a fost adoptata la debut si de capitanul echipei masculine, Constantin Ionescu, care i-a odihnit pe Liviu Dieter Nisipeanu si Andrei Istratescu, punctele tricolorilor fiind obtinute de marii maestri Vladislav Nevednici, Mihail Marin, Levente Vajda si Mircea Parligras. Aseara, ambele echipe ale Romaniei au intalnit Australia, meciurile dificile urmand sa inceapa din partea a doua a competitiei care se va desfasura in sistem elvetian pe durata a 13 runde. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.