"Codul lui da Vinci", thriller-ul ezoteric si controversat al lui Ron Howard, s-a plasat, dupa cum se prevazuse deja, pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 77 de milioane de dolari dupa primele zile de la lansare, informeaza ho
"Codul lui da Vinci", thriller-ul ezoteric si controversat al lui Ron Howard, s-a plasat, dupa cum se prevazuse deja, pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 77 de milioane de dolari dupa primele zile de la lansare, informeaza hollywoodreporter. com, citat de Mediafax.
La nivel mondial, productia Columbia Pictures si Imagine Entertainment a avut incasari de 224 de milioane de dolari, fiind al doilea film cu cele mai mari incasari pe plan mondial la lansare dupa productia 20th Century Fox's "Star Wars: Episodul III - Razbunarea Sith", care a avut la lansare incasari de 253,9 milioane de dolari.
Filmul al carui scenariu este o adaptare a romanului lui Dan Brown cu acelasi titlu, a avut un buget de 125 de milioane de dolari si a beneficiat de o campanie promotionala uriasa inainte de lansare. Desi majoritatea criticilor de film s-au aratat dezamagiti de versiunea cinematografica a Codului, iar reprezentantii bisericii catolice si ortodoxe au protestat de nenumarate ori inainte de lansare, curiosii din toate colturile lumii s-au inghesuit sa vada ceea ce se anunta a fi filmul anului din punctul de vedere al incasarilor.
Box-office-ul american, mai slab ca anul trecut
Al doilea clasat in box office-ul nord-american, "Peste tufis", a avut incasari de 37,2 milioane de dolari. In versiunea americana, Bruce Willis este cel care imprumuta vocea sa ratonului care este eroul acestui desen animat realizat de Tim Johnson si produs de studiourile DreamWorks Pictures.
Pe locul al treilea s-a situat filmul "Misiune: imposibila 3", cu Tom Cruise in rolul principal. Primul film cu mare potential la box-office din vara anului 2006, cea de-a treia parte a aventurilor agentului Ethan Hunt, a avut incasari de 11 milioane de dolari.
"Poseidon", un remake al filmului de aventuri din 1972, "The Poseidon Adventure", in regia lui Wolfgang Petersen, cu Josh Lucas, Kurt Russel si Richard Dreyfuss in rolurile principale, a avut incasari de 9,2 milioane de dolari, plasandu-se pe locul al patrulea in box office-ul nord-american. In primele zece zile de la lansare filmul a avut incasari de 38,6 milioane de dolari.
Comedia lui Barry Sonnenfeld, "Excursie cu surprize", care il are in rolul principal pe Robin Williams si are ca subiect aventurile unei familii intr-o excursie in Colorado Rockies, a avut incasari de 5,1 milioane de dolari, plasandu-se pe locul al cincilea.
Productia Lionsgate, horror-ul "See No Evil", a fost cea de-a doua premiera mondiala a saptamanii. Filmul a fost lansat simultan in 1257 de locatii si a avut incasari de 4,3 milioane de dolari, plasandu-se astfel pe locul sase in box-office-ul nord-american.
Noua comedie a idolului adolescentilor americani Lindsay Lohan, "Esti norocul meu", se situeaza pe locul al saptelea in box office-ul nord-american. cu incasari de 3,3 milioane de dolari, urmat de "An American Haunting", un horror in regia lui Courtney Solomon, a carui actiune se desfasoara in Tennessee, in secolul al 19-lea. Filmul, care ii are in rolurile principale pe Donald Sutherland si Sissy Spacek, a avut incasari de 1,6 milioane de dolari.
Pe locul noua, cu incasari de 1,4 milioane de dolari, se situeaza drama "Zborul United 93", despre eroismul pasagerilor din ultimul avion deturnat de autorii atentatelor din 11 septembrie 2001, care s-a prabusit in Pennsylvania.
Drama "Akeelah and the Bee", productie Lionsgate Films, s-a plasat pe pozitia a zecea, cu incasari de un milion de dolari.
Box office-ul nord-american din aceasta saptamana a scazut cu 26% fata de aceeasi perioada in anul trecut, 132,3 milioane de dolari fata de 178,9 milioane de dolari. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.