Un reporter sud-african a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute, in Namibia, pentru ca a vrut sa fotografieze celebrul cuplu Angelina Jolie - Brad Pitt, care asteapta saptamana aceasta nasterea primului lor copil, transmite Mediafax.
Joh
Un reporter sud-african a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute, in Namibia, pentru ca a vrut sa fotografieze celebrul cuplu Angelina Jolie - Brad Pitt, care asteapta saptamana aceasta nasterea primului lor copil, transmite Mediafax.
John Liebenberg a fost arestat in gradina postului de politie din Walvis Bay, la aproximativ 400 de kilometri de Windhoek, capitala Namibiei, a precizat Salmi Katshuna, un purtator de cuvant din partea politiei. Postul de politie se invecineaza cu clinica privata unde Angelina Jolie va da nastere, in zilele care urmeaza, primului ei copil. "Liebenberg a fost interpelat cand a intrat in gradina postului de politie care se invecineaza cu Welwitschia Medi Clinic", a precizat Katshuna. "Politistii l-au interceptat si l-au prevenit sa nu intre in gradina, dar acesta nu a dat ascultare acestui ordin", a explicat purtatorul de cuvant. Fotograful se va prezenta luni la tribunal, a concluzionat un responsabil al politiei namibiene, Andrew Iyambo. "Pot confirma ca acesta a fost arestat si, in prezent, se afla intr-o celula a postului de politie, urmand sa se prezinte la tribunalul din Walwis Bay luni dimineata", a declarat Andrew Iyambo. Cei doi actori americani, insotiti de cei doi copii adoptati pe care ii au, au sosit in Namibia la inceputul lunii aprilie si ar trebui sa ramana in aceasta tara pana cand Angelina va da nastere copilului. Cuplul traieste retras in satul Langstrand, cei doi fiind protejati de garzile lor de corp.
Luna trecuta, autoritatile namibiene le-au ordonat unor fotoreporteri, dintre care trei erau sud-africani si unul era francez, sa paraseasca teritoriul Namibiei fiind acuzati ca lucreaza fara permis provizoriu de munca. Liga namibiana pentru drepturile omului a cerut "eliberarea imediata a lui Liebenberg" si a cerut autoritatilor sa renunte la "orice act ostil impotriva reprezentantilor mass-media locali si internationali". Liga s-a plans si de atitudinea agresiva a garzilor de corp ale cuplului, care "nu ezita sa ameninte cu moartea orice persoana pe care ei o suspecteaza ca ar vrea sa se apropie de cei doi actori", a declarat directorul executiv al organizatiei, Phil ya Nangoloh. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.