Echipa feminina Rulmentul Brasov a obtinut, aseara, o tripla unica in istoria handbalului romanesc, reusind sa cucereasca in finalul unui sezon in care a realizat eventul intern si un trofeu european, dupa ce a dispus in finala Challenge Cup de grupa
Echipa feminina Rulmentul Brasov a obtinut, aseara, o tripla unica in istoria handbalului romanesc, reusind sa cucereasca in finalul unui sezon in care a realizat eventul intern si un trofeu european, dupa ce a dispus in finala Challenge Cup de gruparea rivala Tomis Constanta. Desi a pornit in mansa secunda a ultimului act din competitia continentala cu un avantaj de opt goluri, obtinut in urma cu o saptamana la meciul tur, scor 30-22, echipa pregatita de antrenoarea Mariana Tarca a demonstrat din plin, ieri dupa-amiaza, la Constanta, ca este cea mai in forma echipa autohtona a momentului si a castigat si returul finalei, cu scorul de 25-24 (14-11), in ciuda eforturilor depuse de portarul gazdelor, Doina Avram-Lupu, care si-a salvat de multe ori echipa din situatii limita. Ironizate dupa meciul tur de antrenorul Dumitru Musi ca se bucura de castigarea unei competitii mult prea modeste fata de valoarea lotului, brasovencele au debutat in forta si pe Litoral si au dominat autoritar prima parte a intalnirii, fluierul final al primei reprize gasindu-le in avantaj: scor 14-11. Dupa pauza, oaspetele au continuat sa se mentina la carma jocului si au marit diferenta de pe tabela pana la opt goluri, spre disperarea celor peste 2000 de spectatori care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor din Constanta. In ultimele zece minute, Rulmentul a luat piciorul de pe acceleratie si a permis gazdelor sa se apropie pana la un singur gol, Jerebie stabilind scorul final din lovitura de la 7 m, scor 25-24. Conform statisticii, cele mai pragmatice jucatoare au fost Mihaela Tivadar (6 goluri), respectiv Alina Petrache (12 goluri), vedeta echipei de pe Litoral parasind terenul in ultimul minut de joc din cauza unei accidentari destul de grave.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.