Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lotul cu care va aborda turneul din SUA, la care nationala Romaniei participa incepand de astazi si in cadrul caruia va sustine trei meciuri amicale, cu Uruguay, Irlanda de Nord si Columbia. Antrenorul "tri
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lotul cu care va aborda turneul din SUA, la care nationala Romaniei participa incepand de astazi si in cadrul caruia va sustine trei meciuri amicale, cu Uruguay, Irlanda de Nord si Columbia. Antrenorul "tricolorilor" nu s-a tinut de cuvant, dupa ce in urma cu cateva saptamani declarase ca din campionatul intern va chema un numar egal de jucatori de la echipele angrenate in lupta pentru titlu. Astfel, Piti mizeaza pe cinci stelisti, D. Goian, Radoi, Bostina, Nicolita si Oprita, patru rapidisti, D. Coman, Badoi, Maftei si D. Niculae, doi jucatori de la Sportul, Mazilu si T. Balan si doar unul singur de la Dinamo, Pulhac, in conditiile in care ieri, inaintea disputarii meciurilor de la Dej si din Regie, "cainii" rosii aveau sanse teoretice sa castige campionatul. In lot mai figureaza si Ov. Petre, de la Timisoara, iar pe lista rezervelor, in cazul in care la intalnirile mai sus amintite apareau accidentari, se aflau Ogararu, Ghionea si Buga. Ultimul are mari sanse sa prinda o convocare, dupa ce Mazilu s-a accidentat ieri. Celor 13 jucatori din Divizia A li se adauga "stranierii" Lobont, Contra, Tamas, Iencsi, P. Stoica, Cocis, Soava, M. Niculae si Mutu, care s-au reunit ieri la Mogosoaia. Plecarea spre Los Angeles, unde maine va avea loc primul meci, este prevazuta pentru astazi, la ora 7. Partida cu Uruguay va avea loc maine seara, la ora locala 20 (4 dimineata la Bucuresti), apoi "tricolorii" vor pleca la Chicago, pentru meciurile cu Irlanda de Nord (pe 26 mai, la ora locala 20, tot 4 dimineata in Romania) si cu Columbia (pe 27 mai, la ora locala 14,30, adica 22,30 in tara). Piturca a comentat ieri si oportunitatea acestui turneu, care intrerupe campionatul pentru o saptamana. "Din punctul meu de vedere, turneul imi este folositor. Intalnim adversari dificili si vom avea meciuri foarte grele pe parcursul catorva zile. Va fi o experienta pentru caracterul jucatorilor. Singurul sifonat pot iesi eu si jucatorii. Sunt meciuri amicale care se vor uita repede. Importante sunt jocurile din aceasta toamna in calificarile pentru CE 2008", a spus selectionerul. Acesta a admis ca schimbarea de fus orar le-ar putea creea probleme jucatorilor, mai ales la ultimele doua jocuri, de la care nici nu asteapta prea multe. "Cred ca vor fi probleme la ultimele meciuri, dar sper sa nu pierdem la diferenta prea mare", a spus Piti, afirmand ca, daca ar fi fost mai atent la citirea programului atunci cand i s-a cerut parerea despre acest turneu, ar fi renuntat la meciul cu Uruguay. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.