Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) a demarat, in regim de urgenta, masurile ce se impun in contextul epidemiologic generat de confirmarea prin teste rapide a doua focare de gripa aviara in unele cartiere ale Capitalei, info
Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) a demarat, in regim de urgenta, masurile ce se impun in contextul epidemiologic generat de confirmarea prin teste rapide a doua focare de gripa aviara in unele cartiere ale Capitalei, informeaza un comunicat transmis de Ministerul Sanatatii. DSPMB a asigurat tratamentul specific cu medicamentul "TAMIFLU", care a fost administrat, in cursul zilei de sambata, celor patru persoane din Sectoarele 2 si 4 care au intrat in contact cu pasarile infectate, precum si asistenta medicala de urgenta in aceste zone. De asemenea, s-a administrat tratamentul profilactic membrilor echipelor care participa la activitati de dezinfectie si sacrificare a pasarilor din zonele afectate, precum si stocul necesar de tratament antiviral. Conducerea DSPMB a dispus monitorizarea tuturor cazurilor de suspiciune privind aparitia unor simptome specifice de imbolnavire, precum si efectuarea transportului persoanelor suspecte in conditii de maxima securitate la Institutul de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". In cadrul DSPMB functioneaza un serviciu de permanenta care asigura coordonarea si preluarea non-stop a apelurilor populatiei la numerele de telefon: 252.79.78; 252.32.16. (C.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.