Dupa aproape cinci luni in care piata valutara a fost calma iar leul parea de neoprit in aprecierea sa, saptamana trecuta am asistat la fluctuatii ample.
"Cred ca volatilitatea cursului se va mentine pana la finele lunii, aprecia un dealer ban
Dupa aproape cinci luni in care piata valutara a fost calma iar leul parea de neoprit in aprecierea sa, saptamana trecuta am asistat la fluctuatii ample.
"Cred ca volatilitatea cursului se va mentine pana la finele lunii, aprecia un dealer bancar. Probabil ca euro va continua sa fluctueze in jurul pragului de 3,5 lei, dar nu sunt excluse si surprizele zilnice, in cazul in care fondurile speculative straine vor reactiona emotional la noi miscari pe pietele emergente, asa cum s-a intamplat in ultima perioada.
Pe termen mediu si lung este de asteptat ca leul sa isi continue aprecierea, asa cum anticipeaza chiar FMI". Saptamana trecuta euro a fluctuat intre 3,5012 si 3,5418 lei, cotatiile din piata urcand insa pana la 3,56 lei sau coborand la 3,49 lei.
Vinerea trecuta piata valutara euro a deschis cu cotatii de 3,52 - 3,5250 lei, dupa care a urmat un val de vanzari. Treptat numarul cumparatorilor s-a inmultit, moneda unica urcand pana la 3,5325 - 3,5375 lei, pentru ca pe final sa se stabilizeze in jurul pragului de 3,52 lei, valoare apropiata de cursul mediu anuntat la 3,5190 lei.
Cursul dolarului a avut o evolutie la fel de agitata ca si cel al euro, acesta fluctuand intre 2,7153 si 2,7653 lei. Este de asteptat ca moneda americana sa revina, in scurt timp, la pragul de 2,8 lei.
In acest sens semnalele vin de pe pietele internationale, unde moneda americana a inceput sa recupereze terenul pierdut in fata celei europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.