In Germania au fost comise 48 de "crime ale onoarei" din ianuarie 1996 pana in prezent, marea majoritate avand drept victime femeile, a anuntat la sfarsitul saptamanii politia criminalista germana (BKA), citata de Mediafax. Potrivit studiului facut
In Germania au fost comise 48 de "crime ale onoarei" din ianuarie 1996 pana in prezent, marea majoritate avand drept victime femeile, a anuntat la sfarsitul saptamanii politia criminalista germana (BKA), citata de Mediafax. Potrivit studiului facut de BKA, 36 de femei si 12 barbati au cazut victime "crimelor bazate pe o pretinsa obligatie culturala si comise in cadrul familiei pentru a spala onoarea acesteia" intre ianuarie 1996 si iulie 2005. Alte 22 de persoane au fost victime ale unor tentative de omor in acelasi context. Marea majoritate a autorilor si victimelor apartin comunitatii turce, "crimele onoarei" gasindu-si originile in context sociologic. Cea mai mare parte a cazurilor au aratat o "inradacinare rigida in structura economica si sociologica a unei societati premoderne si legate de o traditie familiala patriarhala", potrivit politiei. Pentru BKA, "crimele onoarei" fac parte din realitatea societatii germane, estimandu-se ca o cooperare intre politie, autoritatile educative si protectia tineretului este absolut necesara pentru combaterea acestei forme de violenta. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.