Cand Stalin s-a apucat sa debiteze "Cate divizii are Papa?!" nu-si putea inchipui ca, peste ani, privilegiatii sistemului vor zambi stramb inregistrand victoriile tacute ale crestinismului asupra comunismului. Esenta comunismului a fost, neindoios, a
Cand Stalin s-a apucat sa debiteze "Cate divizii are Papa?!" nu-si putea inchipui ca, peste ani, privilegiatii sistemului vor zambi stramb inregistrand victoriile tacute ale crestinismului asupra comunismului. Esenta comunismului a fost, neindoios, anti-crestinismul: desfiintarea Omului din om. Moastele sutelor de mii de preoti executati in masa si aura sutelor de biserici distruse sunt ruguri inca aprinse in memoria colectiva a credinciosilor. Calvarul umanitatii a lovit Romania ortodoxa parca mai abitir, poate tocmai datorita credintei profunde a natiunii romane. Iesiti in strada strigand "Exista Dumnezeu!" romanii i-au raspuns si lui Stalin si urmasilor lui ghebositi in rau. In ciuda loviturilor date si sufletului si fiintei natiunii - la Pitesti, Ramnic, Sighet, Aiud, Canal, s.a. - romanii si-au pastrat credinta: peste 90%, indica sondajele. Si totusi, vorba lui Basescu, blestemul comunismului bantuie inca asupra Romaniei, sufocand dezvoltarea fireasca a tarii. Trei exemple grave ne demonstreaza cat de adanc stapaneste acest blestem si cum teleghideaza conducatorii nostri impotriva Romaniei si a credintei acesteia.
Gojdu. Dupa 16 ani in care statul nu s-a gandit sa actioneze eficient pentru recuperarea din Ungaria a imensei averi a Nobel-ului Romaniei - Emanuil Gojdu, un Guvern care se proclama salvatorul tarii de pecinginea coruptiei PSD preia, fara jena, un proiect pritocit in MAE-ul lui Geoana. Cuplul PNL format de inca ministrul de Externe Ungureanu si inca premierul Tariceanu reusesc sa creeze o Ordonanta de Urgenta prin care este incalcat Testamentul Gojdu si misiunea peste ani a Fundatiei sale, de sprjinire a tinerilor ortodocsi studiosi si saraci din Transilvania si Ungaria. Show-ul mediatic de la sedinta de Guvern comuna Ungaria-Romania reuseste sa eludeze esenta: semnarea Acordului international pentru infiintarea Fundatiei Publice Ungaro-Romane Gojdu. Dupa revolta societatii, 18 inalti ierarhi ai Bisericii ortodoxe, inclusiv Patriarhul Teoctist, explica conducatorilor ca, oricum, trebuie sa mearga sa se culce: Acordul - care se incearca sa fie aprobat prin tertipuri de Senat saptamana aceasta - este impotriva romanilor si a Romaniei, afirma acestia. Daca unul din artizanii Acordului anti-romanesc si anti-bisericesc vrea sa ne arate ca nu intamplator i s-a ales numele, al doilea, care a inceput de la o vreme sa-si faca cruce invers, ar trebui sa stie, conform noii sale credinte, ca in Pozzo dei Giganti, dupa Dante, s-ar putea sa existe o alee rezervata pentru el: in Cerchio IX, Contro chi si fida, Zonna II.
Afacerea "Cathedral Plaza". Isi dau seama oare derivatii din FSN, respectiv PD, de Cluj sau de Videle, ca au tarat Romania intr-un scandal diplomatic cu cea mai mare putere politica si spirituala a lumii: Vaticanul si Biserica Catolica?! Actionand impotriva Bucurestiului si a bucurestenilor, impotriva Catedralei catolice Sfantul Iosif, monument istoric, administratorii de pe bordura Capitalei si-au permis sa-l persifleze nu numai pe IPS Arhiepiscopul Robu ci sa insulte o credinta, credinciosii si prelatii acesteia, pana la cel mai inalt: Sfantul Scaun. Prima actiune de reciprocitate a Vaticanul s-a consemnat ieri: dupa Nota verbala diplomatica de protest, ramasa, atentie!, fara raspuns, cea mai mare Parohie romaneasca, ortodoxa, gazduita de Abatia catolica Tre Fonane din Roma, a fost inchisa. Urmeaza naruirea visurilor PD de intrarea in PPE, un partid european, crestin, dragi tovarasi. Opera Domnului e mare.
Iata cum urmasii lui Ceausescu, neo-nomenklaturistii, ii desavarsesc opera, arestand bisericile intre blocuri si infigand tarusi de metal in trupul si inima orasului. Dumnezeul celor fara de Dumnezeu, banul, le-a dictat invers alesilor nostri, impotriva intereselor noastre, ale alegatorilor fara alternativa, ale Romaniei. Basescu promitea tepe pentru corupti in Piata Victoriei; au trecut doi ani si am ramas doar cu nasul lipit de termopane. Videanu propune tepe de sticla si beton in Piata Revolutiei; cei care cadem in ele suntem insa tot noi.
Tismaneanu. Doar un rand pentru el si Basescu: nu originea sa ar conta (cunosc mai multi evrei importanti din SUA si Romania care stramba si ei din nas cand aud de el), nici ca a avut parinti bolsevici; ci ca, prin formare, intreaga sa fiinta (ca si a dizidentoklaturistilor), nu s-a putut rupe de "Convingerile comuniste" pe care le slujea cu abnegatie, in chiar anii cand Goma, de exemplu, era batut la talpi de Securitate. Ateismul, care il caracterizeaza, nu il poate recomanda in postura de judecator al unui sistem anti-crestin care a oprimat un popor pentru credinta sa.
Daca acesti conducatori pierduti si-au intors fata de la Dumnezeu, generatia tanara, neo-conservatoare, care i-a votat, in lehamite, va face la fel cu ei. Ce alegeri interesante vom avea in primavara lui 2007!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.