Dupa contestata carte si isteria produsa de film, doua label-uri majore si-au declarat razboi. Motivul? ""Proiectul da Vinci"" e la concurenta cu ""Codul lui Da Vinci"". Obisnuiti cu sintagma ""reclama- sufletul comertului"" nu ne mira ni

Dupa contestata carte si isteria produsa de film, doua label-uri majore si-au declarat razboi. Motivul? ""Proiectul da Vinci""
e la concurenta
cu ""Codul lui Da Vinci"".

Obisnuiti cu sintagma ""reclama- sufletul comertului"" nu ne mira nici recentul ""scandal"" declansat de Universal Music impotriva lui Sony/ BMG. La 2 mai , Sony/ BMG a lansat pe piata ""Proiectul Da Vinci"", CD inspirat de cartea lui Brown. Cu o saptamana mai tarziu, Universal a scos CD-ul cu muzica filmului si a depus plangere la Inalta Curte de Justitie din Anglia, cerand interzicerea distribuirii CD-ului editat de Sony/ BMG pe teritoriul britanic. Motivul invocat este ca ""discul ar putea fi confundat"" cu albumul ce contine coloana sonora a filmului. Argument contestat de Sony/ BMG care sustine ca este vorba ""doar de sesizarea unei oportunitati de marketing"". Indiferent de hotararea justitiei (procesul va fi peste cateva luni) cu siguranta ambele CD-uri se vor vinde foarte bine, desi cei de la Universal ar fi preferat sa fie singuri pe piata.

UNIVERSAL. Muzica e compusa sa ilustreze filmul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.