Ca sa nu iesim din tipare, spunem totusi ca interiorul localului este decorat in stil rustic, dar nu agresiv, atentia fiind concentrata mai mult pe servire si mancaruri.
Ca sa evitam pleonasmul, nu mai spunem ca mancarea ungureasca este condimentata, dar trebuie sa precizam insa ca cea care se serveste la Kiraly Csarda are gustul "temperat", mai de oras, deci poate fi servita si de o persoana care se da in vant dupa alimentele iuti.
Potrivit bucatarului sef al localului, care desi este femeie, stie foarte bine ce spune si ce face, o masa buna la Kiraly Csarda poate incepe cu ciuperci a la Peter, un amestec de carnati, branza de burduf, marar, ciuperci, toate invelite intr-o crusta pufoasa din pesmet. Ciupercile lui Peter se servesc calde si pot fi urmate de un gulas traditional, despre care tot romanul stie ca este o supa mai groasa, din carne de vita, cartofi, galuste si multe condimente, dulci sau iuti. Printre specialitatile casei se numara ficatul de gasca cu pere la gratar si sos de afine, la care bucatarul recomanda un vin rosu Kek Frankos.
Pentru desert, din numerosele variante puteti alege galustele Somloi sau laptele de pasare, o crema de vanilie, foarte fina si parfumata, servita cu galuste. Este putin probabil ca o singura persoana sa serveasca toate aceste trei feluri la o singura masa, pentru ca portiile sunt destul de mari.
Restaurantul Kiraly Csarda este incapator, are doua saloane cu o capacitate de circa 100 de locuri. Organizeaza petreceri private, iar in aceasta perioada a deschis si terasa, unde servirea masei de pranz sau a cinei este si mai placuta, pentru ca zona Dorobanti (localul se afla la numarul 177) nu este nici excesiv de poluata, nici zgomotoasa.
Despre autor:
Sursa: Curierul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro