Peremistii au dat-o ieri la intors si au anuntat, prin vocea lui Vadim Tudor, ca nu vor semna si nici nu vor vota motiunea de cenzura dorita de PSD. In acelasi timp insa, constienti de faptul ca celebra motiune de cenzura devine un balon de sapun, un
Peremistii au dat-o ieri la intors si au anuntat, prin vocea lui Vadim Tudor, ca nu vor semna si nici nu vor vota motiunea de cenzura dorita de PSD. In acelasi timp insa, constienti de faptul ca celebra motiune de cenzura devine un balon de sapun, unii dintre liderii PSD au vorbit despre o "reanalizare" a oportunitatii depunerii documentului. Surse din conducerea PRM ne-au explicat care sunt, de fapt, adevaratele motive pentru care Tribunul le-a dat cu tifla social-democratilor. "Vadim este extrem de orgolios si s-a simtit umilit de atitudinea lui Mircea Geoana si a PSD. Tribunul a iesit in public si a anuntat semnarea Protocolului de colaborare, dar l-au luat prin surprindere reactiile negative ale PSD si ale presei. S-a simtit tradat si pus in situatia ridicola de a iesi la rampa pentru ca, apoi, sa fie parasit de potentialii colaboratori", ne-au precizat sursele. Pe de alta parte, acestea au sustinut ca Vadim a conditionat sustinerea motiunii prin semnarea unui Protocol politic si nu al unui document ce consfintea doar colaborarea parlamentara. "La Biroul Permanent largit al PRM, Vadim a explicat ca PSD are nevoie de voturile PRM dar, in acelasi timp, social-democratii taraganeaza semnarea unui Protocol", au povestit sursele citate. Conform acestora, la urechea Tribunului a mai ajuns un zvon: anume ca "maestrul combinatiilor" Viorel Hrebenciuc (PSD) aranjase deja ca un numar de parlamentari ai PSD sa voteze impotriva propriei motiuni, pentru a nu se ajunge la anticipate intr-un moment in care PSD sta jalnic in sondaje. Suspicios din fire, Vadim a renuntat la sustinerea motiunii si, potrivit surselor, "i s-a cam pus pata pe Mircea Geoana". "Vadim ii va face harcea-parcea pe Geoana si pe liderii PSD de la Cluj in oficioasele de partid, Tricolorul si Romania Mare", au dezvaluit sursele intentiile clocite de Tribunul ranit in orgoliul propriu. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca PSD va depune motiunea de cenzura, dar este nevoie ca aceasta sa fie sustinuta si de un alt partid. Senatorul PSD de Cluj Vasile Dancu a sustinut insa ca PSD ar trebui sa analizeze daca sa depuna sau nu o motiune de cenzura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.