Filiala din Romania a companiei italiene Parmalat estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de 14 milioane euro, comparativ cu 10 milioane euro in 2005, si un profit operational inainte de impozitare (EBITDA) de circa trei milioane euro, a declarat ie
Filiala din Romania a companiei italiene Parmalat estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de 14 milioane euro, comparativ cu 10 milioane euro in 2005, si un profit operational inainte de impozitare (EBITDA) de circa trei milioane euro, a declarat ieri administratorul firmei Giampaolo Manzonetto. "De la inceputul acestui an avem o crestere de circa 20% fata de perioada similara de anul trecut. Speram ca pe ansamblul intregului an majorarea sa fie cel putin la nivelul lui 2005'', a spus Manzonetto. El a precizat ca Parmalat Romania a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, mai mare cu aproximativ 30% fata de anul anterior, iar profitul operational a fost de 2,6 milioane de euro. Potrivit reprezentantului Parmalat, realizarea previziunilor optimiste pentru acest an va fi sustinuta de lansarea de noi produse, in urmatoarele luni, care vor extinde segmentele de piata pe care societatea este prezenta. Manzonetto a precizat ca investitia intr-o noua linie de imbuteliere a fost finalizata deja, urmand ca in circa doua luni firma sa lanseze mai multe produse, in principal bauturi racoritoare necarbonatate. Valoarea investitiilor realizate de Parmalat pana in prezent in Romania este de peste 11 milioane de euro, la care se adauga alte circa cinci milioane de euro pentru promovarea produselor. Anul trecut, productia s-a ridicat la 10 milioane de litri, materia prima fiind importata aproape in intregime. Compania are o cota de piata de 76,2% in sectorul de hoteluri, restaurante, cazinouri (HoReCa) pe segmentul sucurilor in intregime naturale, in timp ce la nectaruri Santal ocupa locul patru in reteaua de retail si HoReCa, in conditiile in care produsele se adreseaza in general consumatorilor cu venituri ridicate. (Mediafax)

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.