Cinci astronauti din patru tari vor participa la aniversarea a 25 de ani de la primul zbor in cosmos al unui roman, manifestare organizata astazi de Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 al Capitalei. Evenimentul va avea loc la sediul administratiei
Cinci astronauti din patru tari vor participa la aniversarea a 25 de ani de la primul zbor in cosmos al unui roman, manifestare organizata astazi de Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 al Capitalei. Evenimentul va avea loc la sediul administratiei locale, Str. Chiristigiilor nr. 11 - 13, incepand cu ora 11.30. Cosmonautii: Dumitru Prunariu - Romania, Russell Schweickart - SUA, Leonid Popov - Rusia, Ivanov Ghiorghi - Bulgaria, si Alexandr Alexandrov - Bulgaria, vor participa la o intalnire cu studenti de la Uni-versitatea Politehnica, Universitatea de Constructii, ASE, Universitatea Romano - Americana, Universitatea Spiru Haret si Universitatea Nationala pentru Aparare si cu profesorii acestora, ocazie cu care, singurul roman care a zburat in cosmos, Dumitru Prunariu, si colegul sau rus Leonid Popov isi vor prezenta misiunea indeplinita cu succes acum 25 de ani.
De asemenea, va fi difuzat, in premiera nationala, un film documentar despre antrenamentul lui Dumitru Prunariu, film realizat in anii 80 de Alexandru Stark si interzis de conducerea comunista. Cu aceeasi ocazie, la ora 12.30 va fi vernisata expozitia "Zbor romanesc" care va prezenta macheta in marime naturala a avionului lui Traian Vuia, "Vuia I", tineri imbracati in costume de astronaut, fotografii document si obiecte legate de aeronautica. In fata sediului primariei vor fi expuse doua planoare, un deltaplan si parasute, toate apartinand Aeroclubului Romaniei, iar bucurestenii vor asista si la o demonstratie de aeromodelism facuta de elevii cercurilor de profil pentru scolarii din Sectorul 2.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.