Locuinta din Torino a internationalului roman Adrian Mutu a fost perchezitionata joi dupa-amiaza de Garda Financiara Italiana, in ancheta legata de meciurile trucate si de coruperea arbitrilor din Serie A, a anuntat cotidianul "Liberta". Fotbalistul
Locuinta din Torino a internationalului roman Adrian Mutu a fost perchezitionata joi dupa-amiaza de Garda Financiara Italiana, in ancheta legata de meciurile trucate si de coruperea arbitrilor din Serie A, a anuntat cotidianul "Liberta". Fotbalistul roman de la Juventus nu se afla la Torino, el fiind in vacanta in Romania dupa incheierea sezonului din "il calcio". Procurorii italieni suspecteaza ca Luciano Moggi, fostul director general al lui Juventus, si-a insusit mai multe milioane de euro la aducerea lui Mutu la Torino, folosind chitante false emise de o societate fictiva din Londra. In aceeasi zi, carabinierii au mai descins la domiciliile jucatorilor Fabio Cannavaro si Zlatan Ibrahimovic, a lui Luciano Moggi si a fostului administrator delegat, Antonio Giraudo. De asemenea, a fost perchezitionat si sediul clubului din Torino. Moggi a fost pus sub acuzare in cadrul anchetei privind presupusa manipulare ilegala a unor sume de bani, pentru "asociere in vederea savarsirii de frauda sportiva" precum si pentru concurenta neloiala pe piata transferurilor. Ieri in fata procurorilor din Roma care ancheteaza intreg scandalul de coruptie din fotbalul italian, a ajuns si selectionerul Marcello Lippi, care, oficial, este chestionat in calitate de "persoana in cunostinta de cauza", insa exista banuieli ca acesta ar fi facut selectia la "squadra azzurra" in functie de interesele lui Moggi, mai ales ca fiul sau, David, este un colaborator apropiat al lui Alessandro Moggi, fiul directorului de la Juventus, care detine firma de impresariat GEA World. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.