Proiectul privind construirea unei arene sportive in Parcul Tineretului, initiativa comuna a municipalitatii si FR Handbal, a fost amanat in sedinta de joi a consilierilor municipali, decizia CGMB reducand astfel sansele gazdurii Campionatului Mondia
Proiectul privind construirea unei arene sportive in Parcul Tineretului, initiativa comuna a municipalitatii si FR Handbal, a fost amanat in sedinta de joi a consilierilor municipali, decizia CGMB reducand astfel sansele gazdurii Campionatului Mondial de handbal din 2009. Proiectul a fost respins de consilierii municipali ai PSD si PC, acestia obiectand ca Executivul trebuia sa faca doua proiecte de hotarare distincte, pentru ca in forma prezentata ar fi fost ilegale. In replica, reprezentantul Prefecturii Capitalei a spus ca hotararea este legala, dar proiectul nu a intrunit votul a doua treimi dintre consilieri. Prezent la sedinta in locul primarului general Adrian Videanu, viceprimarul Ludovic Orban a criticat reticenta consilierilor PSD si PC fata de acest proiect. "Votati in bascalie, fara sa va pese ca acest proiect ar fi adus fonduri uriase orasului daca ar gazdui in 2009 Campionatul Mondial de handbal", s-a adresat Orban consilierilor care s-au opus proiectului "Arena Bucurestilor", ce presupune construirea unei sali polivalente cu o capacitate de 16.000 de locuri, costurile fiind estimate la aproximativ 50 de milioane de euro. Conform primarului general al Capitalei, proiectul ar urma sa fie realizat in parteneriat public - privat, municipalitatea punand la dispozitia investitorului suprafata de teren si utilitatile. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.