As dori sa multumesc domnului Minovici, pentru amabila invitatie de a lua parte la festivitatile de astazi si regret ca agenda mea nu-mi permite sa fiu cu dumneavoastra personal, pentru a celebra Festivalul ZIUA ROMANIEI 2006.
Sunt ambasadorul
As dori sa multumesc domnului Minovici, pentru amabila invitatie de a lua parte la festivitatile de astazi si regret ca agenda mea nu-mi permite sa fiu cu dumneavoastra personal, pentru a celebra Festivalul ZIUA ROMANIEI 2006.
Sunt ambasadorul SUA in Romania doar de 5 luni, dar am avut posibilitatea sa fac cunostinta cu energia si vibratia in relatiile noastre, care sunt impresionante; de aceea, este usor de inteles de ce chiar de la inceputul mandatului sau, presedintele Basescu a vorbit despre relatia speciala dintre cele doua tari ale noastre. Romania este un important aliat NATO si imparte cu noi obligatiile ce ne revin in razboiul global impotriva terorii. Soldatii americani si romani lupta umar la umar in Irak, Afganistan si Balcanii de Vest. In decembrie 2005, secretarul de stat Condoleezza Rice a vizitat Bucurestiul, pentru a semna acordul istoric, care va ingadui soldatilor americani sa foloseasca facilitatile militare din Romania, pentru antrenamente in comun.
Oamenii de afaceri americani vin in numar mai mare decat s-a intamplat vreodata pana acum, pentru a investi si a-si vinde produsele in economia crescanda a Romaniei. SUA au sprijinit de foarte multa vreme ambitia Romaniei de a se integra in Uniunea Europeana si se pare ca aceasta tara este pe drumul cel bun, pentru a-si atinge scopul, in ianuarie viitor. Anul trecut numai, Romania a facut progrese semnificative impotriva coruptiei, in reforma sistemului judiciar si in garantarea unei prese libere si responsabile.
Eu sunt mandru de faptul ca Guvernul American si ambasada mea au avut posibilitatea sa sprijinim aceste eforturi si vom lucra impreuna cu Guvernul si poporul roman, pentru a le intari si pentru a face sa progreseze cauza Romaniei ca tara prospera, deschisa si cu un loc stabil in NATO, ca si in U. E.
Sunt increzator ca alianta americano-romana va continua sa progreseze si va fi intarita prin eforturile voastre de organizare. Din nou, imi exprim regretul ca nu m-am putut alatura personal (initiativei) dvs, dar imi exprim felicitarile pentru ceea ce sunt sigur ca va fi un eveniment, care se va bucura de cel mai mare succes!

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.