Guvernul va obliga Loteria Romana sa contribuie din nou la finantarea programelor de asistenta sociala cu o suma reprezentand 10% din pretul fiecarui bilet vandut, taxa care va fi insa inclusa in pretul biletului de joc platit de participanti. Loteri
Guvernul va obliga Loteria Romana sa contribuie din nou la finantarea programelor de asistenta sociala cu o suma reprezentand 10% din pretul fiecarui bilet vandut, taxa care va fi insa inclusa in pretul biletului de joc platit de participanti. Loteria Romana a fost scutita in ultimii ani de la plata cotizatiilor la Fondul National de Solidaritate, printr-o ordonanta de urgenta aprobata de fostul Guvern in 2001. Obligativitatea participarii Loteriei la finantarea Fondului prin plata taxei de timbru social va fi reintrodusa printr-un proiect de lege care urmeaza sa fie aprobat de Executiv, informeaza Mediafax. Loteria va contribui cu 10% din pretul fiecarui bilet vandut, taxa care va fi inclusa in pretul biletului platit de participanti, fara a afecta cheltuielile Loteriei. Proprietarii de cazinouri vor fi obligati in continuare sa contribuie la Fondul de solidaritate, cu o suma fixa de 3500 lei pentru fiecare masa de joc, si nu de 1000 dolari/masa de joc, taxa aplicata in prezent. La Fond vor continua sa cotizeze si proprietarii spatiilor in care functioneaza masini electronice de jocuri de noroc, cu 150 lei lunar pentru fiecare aparat. Persoanele care refuza sa achite taxa vor fi amendate cu sume cuprinse intre 2500 si 3000 lei sau sanctionati cu inchisoare de la sase luni la un an. Conform legii, veniturile atrase la Fondul de solidaritate sunt utilizate pentru completarea sumelor necesare alocatiei de stat pentru copii, microcredite acordate persoanelor fizice care desfasoara activitati pe cont propriu, cheltuieli de intretinere in institutii de asistenta sociala, alte prestatii si servicii sociale. Executivul estimeaza o medie anuala a veniturilor colectate din taxa de timbru social cuprinsa intre 25 si 35 de milioane de lei.
Proiectul de lege va intra in vigoare in termen de 60 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Taxa de timbru social, trebuie platita de operatorii de pe piata jocurilor de noroc si alimenteaza Fondul National de Solidaritate administrat de Ministerul Muncii pentru a cotribui la reducerea saraciei in familiile aflate in situatii de extrema dificultate. Taxa este de 5% din pretul fiecarei participari la jocurile interactive TV si de 10% din pretul fiecarei participari la celelalte jocuri. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.