Comisarii Garzii Financiare, reprezentanti ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), au intrat ieri dimineata, in greva generala pe termen nelimitat, cerand protectie in desfasurarea activitatii lor, plata orelor suplimentare si dota
Comisarii Garzii Financiare, reprezentanti ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), au intrat ieri dimineata, in greva generala pe termen nelimitat, cerand protectie in desfasurarea activitatii lor, plata orelor suplimentare si dotarea necesara. Protestatarii nu efectueaza nici un control pe timpul grevei, angajatii ramanand la locul de munca intre orele 8.00-16.30. Sebastian Oprescu, liderul SNFP sustine ca cele 400 de echipe de control ale Garzii Financiare de la nivel national sunt foarte putine pentru verificarea a peste 620.000 de agenti economici si a altor cateva sute de mii de persoane fizice autorizate sa faca comert. In plus, numai pentru anul trecut, comisarii au de primit bani pentru 300.000 de ore suplimentare. La randul sau, liderul sindicalistilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Paul Coman, sustine ca fiecare comisar al Garzii Fianciare aduce anual la bugetul statului zece miliarde de lei vechi, iar statul cheltuie 200 de milioane de lei vechi. "Necesitatea rezolvarii revendicarilor prezentate de SNFP reprezinta o conditie de baza in ceea ce priveste asigurarea cadrului legal de desfasurare a activitatii specifice acestei institutii, cu efect pozitiv, asupra intaririi capacitatii institutionale, in prevenirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale", sustin sindicalistii. Oprescu spune ca, din cei 1000 de angajati ai Garzii Financiare, peste 900 sunt reprezentanti ai SNFP, in cele 41 de filiale din toata tara.
Actiunea de protest a comisarilor Garzii Financiare nu va afecta functionarea normala a structurilor Ministerului Finantelor Publice (MFP), in greva fiind doar cateva sute de comisari, dintr-un numar total de 29.561 de angajati ai ministerului, a declarat, ieri, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "Revendicarile grevistilor sunt discutate si in curs de rezolvare in limitele disponibilitatilor bugetare pentru toti angajatii Ministerului Finantelor Publice, si nu pentru un numar limitat, care doresc drepturi speciale", a mai spus Vladescu. In opinia sa protestul comisarilor Garzii Financiare este neintemeiat si tocmai de aceea Vladescu ii indeamna pe sindicalisti sa inceteze greva si sa continue discutiile cu reprezentantii ministerului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.