Tudor Sisu - component al trupei Sisu & Puya, a fost prezentat, ieri, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, pentru emiterea unui mandat de arestare. Alaturi de acesta, procurorii au cerut arestarea altor 15 persoane, acuzate de santaj, tr
Tudor Sisu - component al trupei Sisu & Puya, a fost prezentat, ieri, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, pentru emiterea unui mandat de arestare. Alaturi de acesta, procurorii au cerut arestarea altor 15 persoane, acuzate de santaj, trafic de droguri si constituire de grup infractional. Pana la inchiderea editiei, judecatorii nu luasera o hotarare in privinta emiterii mandatelor de arestare.
Avocatii celor 16 persoane au recuzat, ieri, judecatorii Tribunalului Bucuresti. Aparatorul lui Sisu a afirmat ca perchezitionarea locuintei clientului sau a inceput miercuri, in jurul orei 06.20, terminandu-se la ora 08.30, cand s-a pus la dispozitia anchetatorilor. In opinia sa, aceasta perioada ar trebui consemnata in ordonanta de retinere. Concret, avocatul a spus ca mandatul de retinere de 24 de ore emis de procurori pe numele clientului sau a expirat ieri, la ora 08.30. Totodata, avocatul lui Sisu a invocat in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti neconstitutionalitatea articolului 144, alineatul 1, din Codul de procedura penala referitor la retinerea acuzatului. Dupa ridicarea acestei exceptii de neconstitutionalitate, aparatorii celor 16 acuzati au recuzat intregul Tribunal, apreciind ca judecatorii nu pot fi obiectivi in solutionarea propunerii de arestare preventiva formulata de procurori. Potrivit legii, pentru fiecare magistrat trebuie sa se arate motivul pentru care acesta nu ar fi obiectiv in solutionarea dosarului. Astfel, cererea de recuzare a fost respinsa, judecatorii continuand dezbaterile. In jurul orei 18.00, instanta a suspendat dezbaterile privind propunerile de arestare, intrucat unul dintre acuzati este jandarm, ceea ce ar putea atrage competenta de judecare a unei instante militare. Inainte de suspendarea sedintei, judecatorii le-au cerut acuzatilor sa nu plece inainte de inchiderea sedintei. Ordonantele de retinere pentru 24 de ore emise de procurori pe numele lor au fost eliberate la ore diferite, iar unele dintre ele se apropiau aseara de momentul expirarii.
40 de kilograme de droguri distribuite in Capitala
Sisu a fost audiat, in cursul zilei de miercuri, alaturi de alte persoane, de procurorii Parchetului General. Anchetatorii au emis, miercuri seara, ordonante de retinere pe numele acestuia, alaturi de alte 15 persoane, care constituisera o retea de trafic de droguri in Bucuresti. In urma perchezitiilor a 26 de locatii - din Sectoarele 1, 2, si 3 ale Capitalei, in special in zonele Colentina, Pantelimon, Camil Ressu - au fost gasite diverse cantitati de heroina si metadona, importante sume de bani (28.500 de euro, 5500 dolari, 650 milioane de lei), 250 de grame de aur, sase unitati de calculatoare, telefoane mobile, un pistol cu gaze si mai multe arme albe. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, monitorizarea retelei s-a facut timp de sase luni sub coordonarea procurorilor DIICOT, timp in care au fost identificate 26 persoane organizate in grup infractional.
Astfel, anchetatorii au stabilit ca, intr-un an, acestia introduceau in tara si distribuiau in Bucuresti aproximativ 40 de kilograme de heroina. Ei vindeau mai multe categorii de droguri (heroina, cocaina si ecstasy), aprovizionandu-se prin intermediul a sapte persoane, care erau in contact direct cu traficantii turci si bulgari cantitatile cumparate la un transport, din strainatate, fiind de unul-doua kilograme.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.