Decizia actionarilor SIF Oltenia de a separa conducerea administrativa de cea executiva prin infiintarea unui Comitet de Directie cu atributii executive a provocat o disputa intre membrii conducerii, ceea ce a determinat suspendarea tranzactiilor cu
Decizia actionarilor SIF Oltenia de a separa conducerea administrativa de cea executiva prin infiintarea unui Comitet de Directie cu atributii executive a provocat o disputa intre membrii conducerii, ceea ce a determinat suspendarea tranzactiilor cu titlurile societatii la Bursa de Valori Bucuresti. La 29 aprilie, actionarii SIF au hotarat modificarea organigramei prin constituirea unui Comitet de Directie cu atributii executive, transmite Mediafax. Masura nu a fost pe ordinea de zi si a fost inclusa ulterior, la propunerea unor actionari. Comitetul trebuie sa fie format din doi membri ai Consiliului de Administratie, altii decat presedintele si vicepresedintele, pentru cele doua pozitii fiind desemnati Florian Buzatu si Margareta Racovita. Consiliul de Administratie (CA) al SIF Oltenia este format din Vasile Salapa - presedinte, Tudor Ciurezu - vicepresedinte, Dinel Staicu, Mihai-Doru Lupoae, Florian Teodor Buzatu - membri, precum si Gheorghe Blidaru si Margareta Racovita. Presedintele si vicepresedintele CA ocupa si posturile de director general, respectiv director general adjunct. Consiliul a hotarat marti, 16 mai, retragerea mandatelor de director general si director general adjunct pentru Salapa si Ciurezu, precum si delegarea activitatii curente catre Comitetul de Directie. Ciurezu si Blidaru au contestat miercuri validitatea hotararii Consiliului de Administratie si au transmis Bursei de Valori Bucuresti un punct de vedere, in urma caruia Bursa a suspendat tranzactiile cu actiuni SIF Oltenia. Printre altele, cei doi sustin ca masurile adoptate de CA vin in contradictie cu statutul societatii si regulamentele CNVM, si au ca scop preluarea in totalitate a conducerii administrative si executive a SIF Oltenia, in mod nelegal.(G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.