Grupul bancar francez Société Générale a raportat ieri o crestere cu 20% a profitului net in primul trimestru, la 1,47 miliarde de euro, ca urmare a rezultatelor favorabile raportate de unitatile bancare de investitii, precum si de cele din secto
Grupul bancar francez Société Générale a raportat ieri o crestere cu 20% a profitului net in primul trimestru, la 1,47 miliarde de euro, ca urmare a rezultatelor favorabile raportate de unitatile bancare de investitii, precum si de cele din sectorul francez de retail, informeaza presa franceza.
Cifrele afisate de Société Générale depasesc cu aproximativ 240 de milioane de euro nivelul prognozat de analisti. Profitul operational brut a avansat cu 34% la 2,36 miliarde de euro.
Performantele Société Générale in zona de intermediere a tranzactiilor bursiere au atins niveluri record, banca fiind lider mondial in sectorul de produse derivate. Drept urmare, Société Generale a inregistrat o crestere cu 29% a profitului net la divizia de investitii pentru clienti corporatisti.
Reteaua franceza de retail bancar a consemnat si ea o crestere a profitului net cu 32%, in baza noilor clienti castigati pe piata. In cursul sedintei de tranzactionari de ieri, actiunile Société Générale au avansat cu 0,7%, la 115,30 euro, dupa ce miercuri cotatia titlurilor a coborat cu 3,8%. In aceasta luna, actiunile bancii au atins un maxim record de 126,7 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.