Justitia olandeza a deschis o ancheta preliminara asupra unor presupuse meciuri trucate din campionatul de fotbal al acestei tari, informeaza AFP, citata de Rompres. "Suntem in etapa preliminara a anchetei si cautam sa aflam daca s-au comis fraude",
Justitia olandeza a deschis o ancheta preliminara asupra unor presupuse meciuri trucate din campionatul de fotbal al acestei tari, informeaza AFP, citata de Rompres. "Suntem in etapa preliminara a anchetei si cautam sa aflam daca s-au comis fraude", a declarat un purtator de cuvant al Parchetului olandez. Ziarul "De Telegraaf" a precizat ca ancheta incearca sa determine daca cercurile de pariuri clandestine au manipulat rezultatele anumitor partide si daca banii au fost "spalati" cu ajutorul unor cluburi olandeze aflate intr-o situatie financiara dificila. Mai multi jucatori ai unor formatii clasate la jumatatea clasamentului primei divizii olandeze si ai unor formatii de divizie inferioara au trezit suspiciuni dupa ce si-au achizitionat case si masini de lux, desi veniturile lor nu le-ar fi permis acest lucru, adauga cotidianul citat. "Nu vom dezvalui, deocamdata, numele cluburilor vizate", a declarat Jolande de Groot, purtatoarea de cuvant a Parchetului olandez. Autoritatile de la Haga considera ca pe teritoriul Olandei activeaza cel putin cinci grupuri de pariuri clandestine, care genereaza profituri anuale de 40 de milioane de euro. Informatia a venit la cateva ore dupa ce sediul lui Juventus Torino a fost perchezitionat de agentii Garzii Financiare italiene, care au ridicat diverse documente apartinand acestei grupari, aflate in centrul unei anchete pentru fals in contabilitate si frauda fiscala. In cadrul acestei operatiuni au fost mai perchezitionate, de asemenea, locuintele fostului director general al clubului torinez, Luciano Moggi, si a fostului administrator-delegat, Antonio Giraudo. Au fost verificate, de asemenea, si alte locatii, printre care si locuinta din Napoli a fiului lui Moggi, Alessandro, achizitionata de fostul conducator al lui Juventus cu banii obtinuti ilegal in urma transferului atacantului roman Adrian Mutu la gruparea din Torino, precizeaza presa italiana, citata de Rompres. Inainte de aceste scandaluri, in Belgia s-a declansat o ancheta privind meciurile trucate de o retea de pariori, unul dintre fotbalistii acuzati fiind romanul Marius Mitu. De asemenea, si in Germania s-a ajuns cu fotbalul la tribunal, un alt roman, Laurentiu Reghecampf, fiind gasit nevinovat dupa ce a fost acuzat de aranjamente. Saptamana trecuta, dupa ultima etapa din Cehia, rezultatele surpriza au facut ca federatia si liga de la Praga sa inceapa o investigatie. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.