O puternica explozie s-a produs ieri dimineata intr-un imobil de pe o strada situata in centrul Bucurestiului, in urma deflagratiei doua persoane fiind ranite. La ora 7.15, pompierii militari au fost anuntati despre producerea unui incendiu la o casa
O puternica explozie s-a produs ieri dimineata intr-un imobil de pe o strada situata in centrul Bucurestiului, in urma deflagratiei doua persoane fiind ranite. La ora 7.15, pompierii militari au fost anuntati despre producerea unui incendiu la o casa situata pe strada Precupetii Vechi 49 A. Ulterior, a fost sesizata, telefonic, producerea unei explozii la aceeasi adresa. La fata locului s-au deplasat pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, care au intervenit cu doua autospeciale cu apa, precum si un echipaj de descarcerare si doua de la grupul special de salvatori.
Echipele de interventie au descoperit sub daramaturile imobilului doua persoane, sot si sotie. Raluca si Cristian Mateescu, de 28 ani, respectiv 30 de ani, au fost scosi dintre daramaturi si transportati la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Personalul medical a constatat ca barbatul, care este politist, si sotia sa au rani usoare si arsuri, cei doi urmand sa fie transferati la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri. Raluca este sub supraveghere speciala, ea fiind insarcinata in 11 saptamani. Pompierii militari sustin ca cei doi au avut noroc, intrucat acoperisul casei a fost facut din materiale foarte usoare care, in momentul prabusirii, a ramas deasupra lor.
Miros intepator
La fata locului s-au deplasat imediat echipe mixte ale Primariei Sectorului 2, Politiei, Parchetului si Pompierilor care au declansat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii exploziei soldate cu doi raniti, un imobil distrus si trei masini avariate. Imediat, angajatii Distrigaz au izolat strada si au inceput sa faca sapaturi pentru a depista eventuale scurgeri de gaze. Interesant este ca, potrivit membrilor echipei prezente la fata locului, conducta de alimentare cu gaze naturale de pe aceasta strada a fost schimbata recent. De asemenea, locatarii de pe strada Precupetii Vechi sustin ca au reclamat, in urma cu o saptamana, un "miros intepatoar", insa, in urma verificarilor nu s-a depistat nici o avarie.
Varianta procurorilor
Totusi, primele cercetari indica faptul ca deflagratia s-ar fi produs din cauza unei acumulari de gaze in reteaua centrala. Varianta inaintata de altfel de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. "Procurorii Tribunalului Bucuresti, care ancheteaza cazul, au avansat varianta acumularii de gaze ca fiind cauza cea mai probabila a exploziei. Din primele cercetari reiese ca explozia s-a produs in dormitorul imobilului, in momentul in care locatarii s-au trezit si au aprins lumina. Suflul exploziei a daramat imobilul, cei doi locatari, sot si sotie fiind prinsi intre ruinele cladirii. Cand au fost descoperiti de pompieri erau ingropati in moloz", a declarat, citat de Mediafax, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 2, Anatol Albu.
Reprezentantii Distrigaz au evitat sa confirme varianta emisa de anchetatori, mentionand doar ca, in cazul in care ancheta va confirma ca deflagratia s-a produs din cauza unei acumulari de gaze, compania va despagubi proprietarii imobilului distrus. La randul sau, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca familia afectata de explozie va fi sprijinita pentru reconstruirea imobilului distrus. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.