Azi se incheie perioada de consultare publica lansata de Comisia Europeana, pe tema proiectului de directiva referitoare la roaming. Executivul european intentioneaza sa adopte un proiect de directiva pentru a reduce costurile convorbirilor telefonic
Azi se incheie perioada de consultare publica lansata de Comisia Europeana, pe tema proiectului de directiva referitoare la roaming. Executivul european intentioneaza sa adopte un proiect de directiva pentru a reduce costurile convorbirilor telefonice transfrontaliere (roaming). Acest proiect ar putea reduce profiturile operatorilor cu 2,3 miliarde de euro (aproximativ patru procente din profituri), a estimat luni Asociatia GSM (GSMA), o organizatie care reprezinta companiile din industria wireless, in randul operatorilor de telefonie.
"Efectul imediat al proiectului de reglementare propus risca sa reduca cifra de afaceri a operatorilor cu o suma care s-ar putea ridica pana la 4,3 miliarde euro pentru ansamblul Uniunii Europene", a estimat GSMA, care apreciaza ca piata europeana a telefoniei mobile se ridica anual la aproximativ 150 miliarde euro. Initial, Comisia a anuntat ca directiva sa va avea la baza principiul "tarifului tarii de orgine". Astfel, un cetatean francez care calatoreste la Madrid (Spania) va plati tariful local daca cheama un taxi. Potrivit GSMA, acest principiu ar putea obliga operatorii sa ofere clientilor servicii de roaming la un pret mai mic cu 19% comparativ cu preturile reale. In consecinta, operatorii ar putea majora tarifele nationale cu peste sapte procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.