Rapid a castigat miercuri seara a 12-a Cupa a Romaniei din istoria clubului, dupa ce a invins cu 1-0 pe FC National in prelungiri (scorul a fost egal, 0-0, dupa 90 de minute). Singurul gol al partidei a fost marcat de D. Niculae, in primul minut al p
Rapid a castigat miercuri seara a 12-a Cupa a Romaniei din istoria clubului, dupa ce a invins cu 1-0 pe FC National in prelungiri (scorul a fost egal, 0-0, dupa 90 de minute). Singurul gol al partidei a fost marcat de D. Niculae, in primul minut al prelungirilor, cu un sut de la 18 metri, care l-a pacalit pe E. Nae dupa ce mingea a lovit pamantul in fata portarului "bancar". Giulestenii au controlat jocul, cu exceptia finalului din prima repriza, cand FC National a echilibrat disputa. Pana la urma, golul lui D. Niculae a venit conform cursului jocului, apoi Rapid a mai ratat cateva ocazii mari de gol. La finalul meciului, George Copos, principalul actionar al giulestenilor, care a urmarit partida din mijlocul galeriei rapidiste, a coborat pe teren pentru a fi alaturi de jucatori. De asemenea, dupa ultimul fluier al "centralului" Sorin Corpodean, Razvan Lucescu a urcat in tribuna, luandu-i din mijlocul suporterilor pe cei doi copii ai sai, Maria-Luiza si Matei, pentru a-i fi alaturi la sarbatorirea primului trofeu castigat in calitate de antrenor. La festivitatea de premiere, medaliile au fost inmanate jucatorilor celor doua echipe de presedintele FRF, Mircea Sandu, si un reprezentant sud-coreean al firmei care sponsorizeaza competitia. In momentul in care la statia de amplificare a stadionului s-a anuntat ca trofeul va fi inmanat de Mircea Sandu, acesta a fost huiduit. In asteptarea trofeului, jucatorii rapidisti au sarbatorit intr-un mod original castigarea dupa patru ani a Cupei Romaniei, traditionala sampanie a invingatorilor fiind inlocuita cu lapte, cateva cutii fiind puse la dispozitia giulestenilor de catre Jean Valvis, unul dintre actionarii clubului, care are astfel de afaceri.
Iacov: "Rapid merita si titlul!"
Razvan Lucescu a considerat meritata victoria din finala Cupei Romaniei, deoarece giulestenii au dominat jocul in cea mai mare parte si crede ca ar fi fost nedrept ca ocaziile ratate de jucatorii sai sa se razbune si trofeul sa ajunga in Cotroceni. "Chiar daca am castigat in prelungiri, am avut jocul in mana. Golul a fost putin norocos, dar cred ca pana la urma rezultatul este meritat. Partida a fost mai grea decat ma asteptam, pentru ca nu reuseam sa marcam, insa este o victorie indiscutabila, avand in vedere ratarile si dominarea noastra", a spus R. Lucescu in cadrul conferintei de presa de la finalul meciului. Acesta a mentionat ca nu s-a gandit nici un moment la posibilitatea ca invingatoarea sa se decida in urma loviturilor de departajare. De partea cealalta, antrenorul lui FC National, italianul Cristiano Bergodi, a declarat ca Rapid s-a chinuit sa castige finala, felicitandu-si jucatorii pentru evolutia lor. "A fost o partida frumoasa si cred ca Rapid s-a chinuit sa invinga. Am jucat bine impotriva unei formatii bune si baietilor mei nu le pot spune decat felicitari, chiar daca au pierdut", a spus Bergodi. La randul sau, presedintele CA al FC National, Constantin Iacov, a declarat: "A fost un meci bun facut de noi, dar asta este soarta, este bine ca am ajuns si pana aici. Cu cine am vorbit de la tribuna oficiala, oameni de fotbal, toti mi-au spus ca am jucat mai bine tactic decat ei". Iacov a adaugat ca Rapid ar merita sa ia campionatul: "Rapid ar merita titlul, pentru ca practica un joc european. Am fi prea meschini totusi sa devenim suporterii Rapidului doar pentru a juca intr-o cupa europeana". Altfel, la controlul antidoping efectuat la sfarsitul partidei au participat cinci jucatori de la FC National, Burca, O. Chihaia, Srhoj Tames si Marcu, din partea Rapidului fiind trasi la sorti M. Constantin, Pancu, Minca, Arm. Karamian si V. Moldovan. (MIG)
RAPID - FC NATIONAL 1-0 (0-0, 0-0)
A marcat: D. NICULAE (91).
Stadion: "National"; spectatori: 20.000.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, N. Grigore (66 Val. Negru), R. Stancu, Arm. Karamian (100 I. Stancu) - Buga, Pancu (55 V. Moldovan), D. Niculae. Antrenor: R. Lucescu.
NATIONAL: E. Nae - Sapunaru, Mehmedovic, Burca, Panc - Abiodun, Srhoj (63 Ghindeanu), Bundea (90 D. Marin), Tames (32 Mozacu), Herea - Griffits. Antrenor: C. Bergodi.
Cartonase galbene: M. Constantin (109), Val. Negru (120) / Sapunaru (102), Mozacu (114).
Au arbitrat: S. Corpodean - A. Onita, I. Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.