FC Barcelona a castigat pentru a doua oara in istorie UEFA Champions League, dupa ce a trecut, miercuri seara, pe "Stade de France" din Paris, cu 2-1 (0-1) de Arsenal Londra in cea de-a 50-a finala din istoria competitiei. Arsenal a deschis scorul pr
FC Barcelona a castigat pentru a doua oara in istorie UEFA Champions League, dupa ce a trecut, miercuri seara, pe "Stade de France" din Paris, cu 2-1 (0-1) de Arsenal Londra in cea de-a 50-a finala din istoria competitiei. Arsenal a deschis scorul prin Campbell, dar Barcelona a revenit prin reusitele lui Eto'o si Belletti, ambii serviti excelent de rezerva H. Larsson. Faza meciului s-a petrecut in minutul 18, cand Lehmann a fost eliminat pentru fault in postura de ultim aparator la Eto'o, desi mingea ajunsese la Giuly, care a si marcat! "Centralul" norvegian Terje Hauge a anulat golul si l-a eliminat pe portarul german al lui Arsenal (intre buturi a intrat Almunia, care l-a inlocuit pe Pires). La partida au asistat Juan Carlos I, Regele Spaniei, cunoscut ca simpatizant al lui Real Madrid, si premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, suporter declarat al Barcelonei. Zapatero a declarat ca a fost "convins inca de la inceputul meciului" de victoria echipei catalane. Seful Guvernului spaniol, care a pronosticat o victorie a Barcelonei cu scorul de 3-1, a sarit, la finalul meciului, in bratele presedintelui clubului catalan, Joan Laporta, si in cele ale presedintelui Gpuvernului regional catalan, Pasqual Maragall. Juan Carlos I, prezent la meci alaturi de Regina Sofia, si-a exprimat satisfactia fata de acest rezultat: "Am castigat, iar acum, tot inainte!". Frank Rijkaard, antrenorul Barcelonei, si-a exprimat satisfactia pentru castigarea trofeului, dar considera ca jucatorii sai trebuie sa continue sa munceasca si sa fie umili. "Este o fericire de nedescris de fiecare data cand castigi un trofeu. Ma simt fericit. Dar nu trebuie sa ne schimbam atitudinea si sa continuam sa muncim cu umilinta", a spus Rijkaard, care nu a dorit sa comenteze faza eliminarii lui Lehman. Rijkaard a castigat la Paris primul astfel de trofeu ca antrenor, dupa ce a reusit acest lucru si ca jucator (in 1989 si 1990 cu AC Milan si in 1995 cu Ajax). In cercul foarte mic al invingatorilor ca jucatori si apoi ca antrenori, Rijkaard se alatura spaniolului Miguel Munoz, italienilor Giovanni Trapattoni si Carlo Ancelotti, dar si olandezului Johan Cruyff. De partea cealalta, Arsene Weneger, antrenorul lui Arsenal, si-a felicitat jucatorii, despre care spune ca au evoluat ca niste eroi. "In ceea ce priveste eliminarea lui Lehmann nu este nimic de spus. A fost o greseala. Daca arbitrul ar fi validat golul Barcelonei nu as fi spus nimic. El a fluierat prea devreme. Dar nu cred ca acela a fost cel mai important moment al meciului. Cel mai mare regret al meu este ca primul gol al Barcelonei a fost marcat din ofsaid. Sunt foarte frustrat, sunt furios ca am primit un gol din ofsaid. Este greu de acceptat sa pierzi, mai ales pe o decizie gresita. Acestea fiind spuse: felicitari Barcelonei si felicitari echipei mele care a avut un parcurs foarte bun", a spus Wenger. (MIG)
BARCELONA - ARSENAL 2-1 (0-1)
Au marcat: ETO'O (77), BELLETTI (81) / CAMPBELL (37).
Paris, "Stade de France"; spectatori: 70.000.
BARCELONA: V. Valdes - Oleguer (71 Belletti), Marquez, Puyol, Van Bronckhorst - Deco, Edmilson (46 A. Iniesta), Van Bommel (61 H. Larsson) - Giuly, Ronaldinho - Eto'o. Antrenor: F. Rijkaard.
ARSENAL: Lehmann - Eboue, Toure, Campbell, A. Cole - Pires (18 Almunia), Gilberto, Fabregas (74 Flamini), Hleb (85 Reyes) - Ljungberg - Henry. Antrenor: A. Wenger.
Cartonase galbene: Eboue (22), Henry (51) / Oleguer (69), H. Larsson (90+3).
Cartonas rosu: Lehmann (18).
Au arbitrat: T. Hauge - A. Sundet, S. Holvik (toti din Norvegia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.