Un inspector superior-economist al Primariei Capitalei si un expert al Guvernului, care au apelat la o grupare de crima organizata pentru a determina trei persoane, prin amenintari si violente fizice, sa renunte la exploatarea unei linii de maxi-tax
Un inspector superior-economist al Primariei Capitalei si un expert al Guvernului, care au apelat la o grupare de crima organizata pentru a determina trei persoane, prin amenintari si violente fizice, sa renunte la exploatarea unei linii de maxi-taxi, au fost arestati, ieri, de magistratii Tribunalului Bucuresti, intr-un dosar de crima organizata. In acelasi dosar au mai fost arestate opt persoane, iar pentru alte doua au fost emise mandate in lipsa. Inspectorul superior Constanta Madalina Cucos, de la Directia Inspectie si Control a Primariei Capitalei, este acuzat ca a apelat la o grupare criminala, evitand rezolvarea unor afaceri judiciare pe cale legala. De asemenea, au mai fost arestate Simona Ciulavu - expert al Guvernului si Corina Alexandrescu, precum si alti sapte barbati, printre care si pe Marius Stoaca, a carui grupare are legatura cu preluarea afacerilor fratilor Camataru, aflati in prezent in arest.
Amenintari si "corectii fizice"
Anchetatorii sustin ca gruparea avea legaturi directe cu "Clanul Sportivilor", ai carui membri au fost retinuti pe 23 martie, avand ca scop comiterea de infractiuni specifice criminalitatii organizate, respectiv recuperarea de datorii reale sau pretinse, santaje sub forma taxelor de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale "la comanda". Potrivit Ministerului Public, "in perioada decembrie 2005 - ianuarie 2006, Simona Ciulavu a incercat in repetate randuri, prin amenintari cu acte de violenta, sa determine trei persoane sa renunte la exploatarea unei linii de maxi-taxi, in scopul obtinerii pentru sine a foloaselor ce le presupune activitatea de transport de persoane. Intrucat persoanele respective nu au cedat presiunilor, Ciulavu, impreuna cu Madalina Cucos, a apelat la membrii gruparii de crima organizata, solicitandu-le sa determine persoanele respective - prin amenintare cu acte de violenta - sa se conformeze solicitarii". Procurorii Parchetului General arata ca in schimbul unor sume de bani primite de la Cucos, membrii gruparii au aplicat "o corectie fizica" unei persoane, pentru a o convinge sa nu mai efectueze transporturi de persoane pe o anumita linie de maxi-taxi, acesteia fiindu-i provocate leziuni traumatice care au necesitat ingrijiri medicale. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca Simona Ciulavu si Madalina Cucos "au apelat la membrii grupului infractional organizat pentru ca, in schimbul unor sume de bani, acestia sa le asigure protectia si sa le ajute in rezolvarea litigiului pe care il aveau cu anumite persoane". Membrii gruparii au recurs la amenintari si acte de violenta, in scopul de a determina anumite persoane sa accepte ca firmele celor doua femei arestate ieri, care aveau ca obiect de activitate transportul de persoane, sa isi desfasoare activitatea pe linia de maxi-taxi pentru care doar partile vatamate aveau licenta.
"Lotul" Mustata arestat pe 23 martie
Pentru legaturi cu clanul Camataru au fost arestati, in 23 martie, si membrii clanului Rosca, cunoscut ca si "Clanul Sportivilor" printre care se numara si fostul lider al galeriei steliste, Gheorghe Mustata. Procurorii sustin ca membrii grupului "au savarsit fapte in locuri si imprejurari de natura a determina o puternica stare de insecuritate sociala". Exemplificand, acestia sustin ca, in perioada 2003 - 2006, gruparea a fost implicata in mai multe incidente violente in care s-au folosit inclusiv arme, victime fiind atat membri ai lumii interlope bucurestene "care nu au inteles sa imparta cu inculpatii zonele de influenta" cat si alte persoane cu care aveau tangenta. Anchetatorii mai sustin ca, desi nici unul dintre membrii gruparii nu lucrau, beneficiau de resurse materiale importante, obtinute in urma savarsirii unor infractiuni de santaj sau imprumutul unor sume de bani cu titlu de camata. "Din actele de cercetare penala a reiesit si faptul ca membrii grupului infractional organizat isi arogau rolul de <<justitiari>>, intervenind in solutionarea unor situatii conflictuale dintre alte persoane si percepand de la cei considerati vinovati diverse sume de bani sub forma <<amenzilor>>", aratau procurorii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.