Premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, incearca sa pregateasca populatia pentru o serie de reforme pe care noul guvern, format de socialisti si liberali, se vede constrans sa le adopte.
Deficitul bugetar enorm, de altfel cel mai mare din Uniunea E
Premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, incearca sa pregateasca populatia pentru o serie de reforme pe care noul guvern, format de socialisti si liberali, se vede constrans sa le adopte.
Deficitul bugetar enorm, de altfel cel mai mare din Uniunea Europeana, de 6,1% din PIB i-a obligat pe oficialii de la Budapesta sa construiasca un plan de masuri drastice, mai ales ca Ungaria spera sa adere cat de curand si la zona euro. Potrivit lui Gyurcsany, noul plan de masuri prevede implementarea ajustarilor fiscale si o serie de reforme la nivelul sectorului public. Acestea vor determina in primul rand o incetinire a ritmului de crestere a veniturilor, fapt care va afecta intreaga populatie.
Gyurcsany va prezenta peste doua saptamani programul guvernamental cu privire la masurile fiscale ce urmeaza sa fie implementate, ceea ce va permite estimarea impactului pe care acestea il vor avea asupra veniturilor. Desi nu a oferit detalii cu privire la viitoarele masuri, premierul a afirmat ca acestea vor include reforme de mare amploare in administratie, atat la nivel central, cat si la nivel local, precum si in sectorul sanitar si de educatie si in sistemul de pensii. Surse guvernamentale au afirmat recent ca Executivul Ungariei ar trebui sa reduca deficitul bugetar cu aproximativ 350 de miliarde de forinti (1,72 miliarde de dolari), echivalentul a 1,6% din PIB.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.